Genel

Rönesans Holding, Sibirya'daki Aura AVM'yi açtı!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, Rusya ’nın üçüncü büyük şehri olan Sibirya Novosibirsk kentinde inşa ettiği 145 bin metrekarelik alana sahip Aura AVM projesini tamamladı. Firmanın gündeminde Rusya'da iki AVM daha inşa etmek var

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, Rusya 'nın üçüncü büyük şehri olan Sibirya Novosibirsk kentinde inşa ettiği 145 bin metrekarelik alana sahip Aura AVM projesini tamamladı. Firmanın gündeminde Rusya'da iki AVM daha inşa etmek var.
Rönesans Gayrimenkul Yatırım 'ın Amerikan yatırım fonuyla birlikte yaklaşık 110 milyon euro bedelle hayata geçirdiği ve Rusya 'nın en büyük alışveriş merkezi olarak nitelendirilen Aura AVM 'nin ön açılışı gerçekleştirildi. 60 bin 517 metrekarelik kiralama alanında 211 mağazanın faaliyet gösterecek. İlk aşamada günde 30 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen AVM 'de önümüzdeki aylarda bu sayının 60-70 bine ulaşması bekleniyor.    

İki tanesi de yolda
Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, kapsamlı açılışı nisan ortasında yapacaklarını belirterek, sadece kriz döneminde bir yıl ara verdikleri proje hakkında şöyle konuştu:   “Neticede Aura 'yı inşa ettik. AVM 'nin yüzde 98 'i kiralanmış durumda ve bugün 130 mağaza müşterilere kapılarını açtı. Bir hafta içinde bu rakamın 160 'a çıkmasını bekliyoruz ” dedi.
Rusya pazarında halen yatırım planları olduğuna değinen   Ilıcak, 2013 yılına doğru Surgut ve Tyumen 'de olmak üzere toplam iki AVM daha inşa etmeyi planladıklarını söyledi.    
Aura 1600 adet kapalı, 400 adet açık otopark alanına sahip. AVM 'de O 'Key hipermarket, MediaMarkt, Detskiy Mir çocuk mağazası, Zara, Bershka, Massimo Dutti, Mothercare, New Yorker gibi dünyaca ünlü markalar yer alıyor.   Alışveriş merkezinde ayrıca LC Waikiki ve Koton gibi Türk perakendecilerin mağazaları da bulunuyor.