01 / 05 / 2024

Royal Halı, yeni belgesiyle neredeyse eczanede satılacak!

Royal Halı, yeni belgesiyle neredeyse eczanede satılacak!

Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, Antibakteriyel halımız için Sağlık Bakanlığından belge aldık.Bu halıya, antimikrobiyal denilebiliyor. Halılarımız neredeyse eczanelerde satılacak" dedi



Naksan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Royal Halı, rekabet avantajı sağlamak için Ar-Ge ve inovasyona (yenilikçilik) odaklanıyor.  Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, Antibakteriyel halımız için Sağlık Bakanlığından belge aldık.Bu halıya, antimikrobiyal denilebiliyor. Halılarımız neredeyse eczanelerde satılacak. Çünkü normalde sabuna verilen belgeyi halımıza aldık. Şimdi ebru sanatı üreteceğimiz halılar da ürün grubuna katılınca dünyada ses getireceğiz dedi.

Ebru, halıya uygulanacak

Royal Halı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cihan Dağcı da, şunları söyledi: Sadece Ebru Halı için 1 milyon liralık bütçe ayırdık. 2 yıl önce üretmeye başladığımız antimite, antibakteriyel ve antimantar halılar için yaptığımız Ar-Ge yatırımı da 1 milyon lirayı geçiyor. En son devreye soktuğumuz SigortHalı için 1.2 milyon liralık yatırım yaptık. Bu şekilde tüm dünyaya yayılabileceğimizi düşünüyoruz. Bir ay içerisinde seri üretimine başlayacağımız Ebru Halıya da çok güveniyoruz. Bu sanat, halı üzerinde ilk kez uygulanıyor. Üretim zorluğundan dolayı günde 15-20 tane çıkarabiliriz. Diğer ürünlere göre fiyatı 2 kat fazla olur.

Çine halı satıyoruz

Royal Halıda 600 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Dağcı, şöyle konuştu: Son dönemde Çin ve Hindistanı da pazarlarımız arasına ekledik. Türk halı sektöründe şirketler, Çinde üretim yaptırıyorlar, biz oraya halı satıyoruz. Halı kullanımı az olan coğrafyalara girmeyi başardık. Ortadoğuda çok kuvvetliyiz. İhracatımızın yüzde 85i Royal, yüzde 15i Pierre Cardin markalı ürünler. Yıllık  6.5 milyon metre metrekarelik üretim kapasitesiteli tesisimizde 600 çeşit halı üretiyoruz. Bunun yanı sıra 900ü Royal, 400ü Pierre Cardin, toplam 1300 bayiimiz var. Pierre Cardin markamız ile daha konsept halılar üretiyoruz. Bu markanın bayi sayısını 700e çıkarmayı hedefliyoruz. 2011de yüzde 25 büyüme ile 215 milyon lira ciro hedefliyoruz. İhracatı da bu ürünlerle artırıp, cironun yüzde 30una çıkaracağız.

Türkiye makine halısında 1 numara

Türkiyenin makine halısında dünyada bir numara olduğunu belirten Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, şunları söyledi: Şu anda dünyadaki halı üretiminin yüzde 35i Türkiyede gerçekleşiyor. Son yıllarda yapılan makine alımları ile daha da kuvvetli hale gelindi. Dünya genelinde toplam 2 bin 400 halı tezgahı bulunuyor. 800 adet halı tezgahı Türkiyede. Halı konusunda dünyada marka haline gelmiş ülkelerden Belkiçada ise 250 tezgah bulunuyor. Artık yabancı şirketler gelip, Türk şirketlere ortak olmak istiyor. Bize de teklifler geliyor ancak ortaklık düşünmüyoruz. Ayrıca şirketi halka arz etmek amacıyla çalışmalara  da başladık.

Mert Temizkan / HÜRRİYET


Geri Dön