29 / 04 / 2024

RSB Yapı, yeşil ürün gamını genişletiyor!

RSB Yapı, yeşil ürün gamını genişletiyor!

Sürdürülebilir bir çevre için düşük enerji, düşük emisyonlu yapılarda ürün, proje ve uygulama hizmeti vermek üzere 2007'de faaliyete başlayan RSB Yapı'nın iş hacmi artmaya devam ediyor



Enerji verimliliği ve yeşil yapıların tanmırlığındaki artışın bu yönde gelen taleplere de yansıdığına dikkat çeken RSB Yapı Genel Müdürü Ruhi Bayık, iş hacimlerinin geçen yıla göre önemli miktarda arttığını bildirdi. Özellikle Marmara Bölgesinden yoğun talep aldıklarını kaydeden Bayık, bu bölgede bulunan çözüm ortaklan sayısının yedi olduğunu, gelecek yıl bu ağı genişletmeyi planladıklanm ifade etti.

Aktif gün ışığı aydınlatmasında lider Sun Tracker ve iç mekanlarda ısıl eşitleme sağlayan Airius'un Türkiye temsilciliğinin yanı sıra güneş tüpleri, PV sistemleri ile Nobo elektrikli radyatörlerin de yurtiçi bayiliklerini sürdürdüklerim kaydeden Bayık, gelecek yıl da 'yeşil enerji tasarrufu yaratan' ürün gamlannı genişleteceklerini açıkladı. Ürünlerinin artık daha çok tanınmaya başladığım vurgulayan Ruhi Bayık, Tekirdağ, Kocaeli, İstanbul,  Ankara  gibi illerde akıllı gün ışığı aydınlatma sistem montajı yapüklanm bildirdi. Ankara'da büyük ulusal zincir marketlerden birine, çerkezköy'de konusunda dünyanın en büyükleri arasında yer alan bir Japon firmasına, diğer illerde de konulannda Türkiye ve dünyada lider firmalara montaj yaptıklanna değinen Bayık, 'çalıştığımız firmalann gelecek yıl için de siparişleri var. Bu yıl oldukça iyi geçti. Gelecek yıl da iş hacmimizdeki artış eğiliminin devam edeceğine inanıyorum' dedi.

Akıllı gün ışığı aydınlatmasının yanı sıra ürün yelpazelerine geçen yıl dahil olan, iç havayı tüm yapının içine eşit dağıtarak ısıtma ve soğutma giderlerinde yüzde 20-50 arası tasarruf sağlayan ürünleri Airius'un montajına da başladıklannı bildiren Ruhi Bayık, başlangıç montajlanndan bekledikleri gibi olumlu sonuçlan aldıklarım söyledi. Ürünün bu kış oldukça yoğun talep göreceğine inandıklarına dikkat çeken Bayık, 'şžiddetli bir kış geçiyor. Perakendedeki en büyük giderlerden biri iklimlendirme üzerine. çözüm ortaklanınız arasına iklimlendirme ve çatı firmalan da katılmaya başladı' diye konuştu.

Airius'un özellikle perakende sektöründe büyük önem taşıdığını anlatan Ruhi Bayık, şunlan söyledi: 'Perakendecilerin, küçük ülkelerle yanşan aşın enerji giderleri ve karbon emisyonlan dışındaki problemlerinin arasında büyük ısı farklıhklan bulunuyor. Müşteriler giysi bölümünde sıcaktan bu-nalırken, donmuş veya soğuk gıda bölümünde aşın soğuktan kaçacak yer arayabilir. Airius fanlarının kullanıldığı Morrisons, The CoOp, Marks & Spencer ve Shoprite gibi işletmelerde durum böyle değil. çalışanlar ve müşteriler için optimum konfor seviyelerini korumak, pahalı bir çaba olmamalı. Genel olarak yatırım geri dönüşleri 12-30 hafta olmakla birlikte, bazı durumlarda sadece sistemin enerji tasarrufu potansiyeli nedeniyle müşterilerin yatınmlan bir kış sezonunda geri dönebiliyor.'

'Kentlerin sürdürülebilir bir planı olmalı' diyen Bayık, 'Bunun için de bir strateji lazım. Yenilenebilir enerjilerle çalışan ve şehrin ana akslarından geçen toplu taşıma sistemleri, bunlann şehir içine ve dışına uygun bağlanman, elektrikli araçlar, bunlann güneş enerjili dolum istasyonlan olmalı. Bisiklet kullanımı teşvik edilmeli ve bunun için de güvenli yollar yapılmalı' dedi. Kamu binalarında her bina için enerji kimliği kanunu çıktığını ve kamu binalannda bunun takip edilmesi gerektiğini dile getiren Bayık, enerjinin verimli kullanımına kamunun öncülük etmesi gerektiğini ifade etti.
Dünya


Geri Dön