06 / 10 / 2024

Rusya Pushkinsky Sineması'nın cephesi yenileniyor!

Rusya Pushkinsky Sineması'nın cephesi yenileniyor!

Bilim firması DuPont, yapı sektörünün yakından takip ettiği œChanging the Face (Yüz Değişimi) proje yarışması   için bu yıl Rusya"daki Pushkinsky sinemasının cephesini   seçti




Bilim firması DuPont, yapı sektörünün yakından takip ettiği œChanging the Face (Yüz Değişimi) proje yarışması   için bu yıl Rusya"daki Pushkinsky sinemasının cephesini   seçti. Yarışma için harekete geçen DuPont ,   yarışma için her yıl farklı bir ülkeden ünlü bir mimari yapının   yüzünü değiştiriyor.

Bilim firması DuPont"un ilk kez İtalya"da düzenlediği œChanging the Face proje yarışması,   bu zamana kadar birçok Avrupa ülkesinde düzenlendi. Yarışmada farklı ülkelerden mimarlar, mühendisler, tasarımcılar, sanatçılar, seçilen ülkenin önemli bir binasının dış yüzünün yenilenmesi için farkındalık yaratan projeler öneriyor. Yarışma kapsamında önceki senelerde katılımcılar, İtalya"daki Kolezyum, Romanya Parlamento Sarayı, çek Cumhuriyeti"ndeki Halk sineması, Yunanistan"daki Pire kulesi için yeniden yapılandırılma projeleri sundular.  

Uluslararası düzeyde katılımcılara açık olan yarışmada, yarışmacılar   2011 yılında Rusya"nın önemli sembollerinden Pushkinsky sinemasının cephesini DuPont yapı çözümlerini kullanarak değiştirmek üzere yarışacaklar . 8 şžubat"ta Rusya"da düzenlenecek olan konferansla resmi olarak başlayacak yarışma , 22 şžubat - 5 Mart   2011 tarihlerinde seminerlerle devam edecek. Seminerlerin Türkiye ayağı 24 şžubat"ta Yapı Endüstri Merkezi"nin şžişli"deki merkezinde düzenlen irken 15 Mayıs"da son proje tesliminin ardından kazananlar 8 Haziran"da   açıklanacak.


Geri Dön