29 / 04 / 2024

Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı artacak!

Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı artacak!

Bu yıl Türkiye'ye gidecek Rus turist sayısında düşüş değil artış olacağını belirten Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı Başkanı Oleg P.Safonov, "Rus turistler kültürel turlara da büyük önem veriyor'' dedi.



Rusya'da ortaya çıkan ekonomik gelişmelerin turizm sektörüne olası etkilerini yerinde incelemek üzere Moskova'ya giden Kültür ve Turizm Bakanlığı heyeti ilk olarak Rusya federasyonu Tlırizm Federal Ajansı Başkanı Oleg ESafonov ile görüştü. Son dereoe olumlu geçen görüşmede iki ülke arasında turizm alanında süregelen ilişkiler gözden geçirildi. Görüşmede Başkan Safönov, Türkiye adına kapsamlı bir heyet ile yapılan bu ziyaretten memnuniyet duyduğunu, son dönemlerde ülkedeki ekonomik gelişmelere karşın Rus vatandaşların tatil tercihini iki ülke arasındaki güçlü siyasi ilişkiler ve Türkiye'nin sunduğu yüksek nitelikli tatil olanaklan dikkate alınarak Türkiye'den yana kullanacaklarını, bu yıl Türkiye'ye gidecek Rus turist sayısında düşüş değil artış olacağının beklendiğini söyledi. 



"TURİZMDE HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ''


Türkiye'de tatil yaptığı zaman tüm Rus vatandaşlan gibi kendisini evinde hissettiğini belirten Başkan Safanov, "Bu yıl Rusya'da döviz kurian nedeniyle iç turizmde önemli oranda hareket bekliyoruz. Bu anlamda Türk vatandaşlarını Rusya'da tatil yapmaya davet ediyoruz. Diğer yandan Rusya'nın turizm altyapısının geliştirilmesi için Türk turizm yatınmcılanna her türlü desteği vermeye hazırız. Rus turistler Antalya'da yapılan deniz turizminin yanında başta İstanbul ve Kapadokya olmak üzere kültürel turlara da büyük önem veriyor: Rusya'da bu yönde de tanıtım çalışmalarınızı artırmanızı öneriyorum, Türkiye üe turizm alanında her türlü işbirliğine açığız" diyerek sözlerini tamamladı. 




KÜLTÜR VE TURİZM  YILI ETKİNLİKLERİ DÜZENLEYECEĞİZ 


Türkiye heyetine başkanlık yapan Kültür ve Hırizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü irfan Önal'da Rusya'da bulunmaktan son derece memnun olduklarını, ziyarete katılan heyetin temsil gücünün Rusya'ya verdiği önemin bir göstergesi olduğunu, Rus turistlerin ülkemizde tatil yapmalan için her türlü yardım ve işbirliğine açık olduklarını belirterek "Aramızda süregelen üst düzey ilişkiler neticesinde komşumuz Rusya ile turizm alanında işbirliğimizi her geçen gün daha fazla pekiştiriyoruz. Kısa süre içerisinde iki ülke arasında ilişkileri daha fazla geliştirmek amacı üe karşılıklı olarak Kültür ve Turizm Yılı etkinlikleri düzenleyeceğiz. Bizler bugün de gösterdiğimiz bu olumlu işbirliğimizi daima sürdürmek arzusundayız" dedi. Moskova'da temaslan kapsamında çeşitli tur operatörleri ve basın mensuplan ile görüşmelerde bulunacak heyette Kültür ve Hırizm Bakanlığı, Moskova Tanıtma Müşavirliği, TUROB, TUROFED, TÜRSAB ve TYD temsilcileri de yer alıyor Heyette TUROB'u Başkan Umur Bayındır ve Gend Müdür ismail Taşdemir temsil ediyor. 


Haber Alanya


Geri Dön