29 / 04 / 2024

Rusya’ya savaş vetosu! Avrupa'nın gaz depolarında doluluk oranı yüzde 90'ı aştı

Rusya’ya savaş vetosu! Avrupa'nın gaz depolarında doluluk oranı yüzde 90'ı aştı

Avrupa'da doğal gaz depolarının doluluk oranı belli oldu. Doğal gaz depolarının doluluk oranı yüzde 90'ın üzerine çıkıp, planlanandan üç ay önce depolama hedefinin üzerine çıkmış oldu. İşte detaylar…



Avrupa Birliği üyesi olan 27 ülkenin 18'inde doğal gaz depolama tesisi yer alıyor. En yüksek gaz depolama kapasitesi de Avrupa'nın başat ekonomisi Almanya ülkesinde yer alıyor. Almanya'nın doğal gaz depolarının da toplam kapasitesi 25,1 milyar metreküp seyirlerinde bulunmakta.

Bu ülkeyi 20,2 milyar metreküp ile İtalya, 14,7 milyar metreküp ile Hollanda, 13,2 milyar metreküp ile Fransa, 9,8 milyar metreküp ile Avusturya ve 6,9 milyar metreküp ile Macaristan izliyor. Tüm bunlar ile birlikte, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, İspanya, Hırvatistan, Polonya, Romanya gibi ülkelerde de bir kısım doğal gaz depo kapasitesi bulunuyor.

Avrupa'nın toplam doğal gaz depolama kapasitesi ise yaklaşık 113 milyar metreküp seyirlerinde. Halihazırda Avrupa Birliği’nin depolarındaki gaz miktarı da 104,3 milyar metreküp olarak kayıtlara geçti.

Mevcut durumda ise Belçika ve Portekiz depolarında tam doluluk oranını bulurken Danimarka yüzde 99, Fransa ve Polonya ise yüzde 98 oranında doluluğa ulaştı.

Rusya’ya savaş vetosu! Avrupa nın gaz depolarında doluluk oranı yüzde 90 ı aştı

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim 100 bin kişiye istihdam sağlayacak! İş fırsatları geliyor!

Ankara Sincan’a TOKİ müjdesi! Tam 393 konut!

Anaokulu destek ödemeleri ne zaman başlayacak? Anaokulu yardım parası ne kadar? Tarih belli oldu!


Geri Dön