27 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan tarihi rekor!

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan tarihi rekor!

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı’nda dün toplam 729 uçuş yapılırken, 123 bin 40 yolcuya da ev sahipliği yapıldı. Yoğunluk beklentisinin yüksek olduğu bu dönemde yolcu sayılarında yaşanan büyük artış, İSG’nin bir rekora daha imza atmasını sağladı.



Bayram tatilinin 9 güne uzatılması ve okulların da kapanması nedeniyle tüm Türkiye’de yoğun bir seyahat trafiği yaşanmaya başladı. Bu yoğunluk İstanbul Sabiha Gökçen havalimanındaki uçuş sayılarına da yansıdı ve ISG için rekora dönüştü.

25 Haziran günü Sabiha Gökçen Havalimanı’nda toplamda 729 uçuş birden yapıldı ve 123.040 yolcu bu uçuşlarla birlikte programladığı seyahatlerini gerçekleştirdi. Bir günde yaşanan yoğunluk açısından elde edilen bu sayı, ‘Şehrin Havalimanı’ için yeni bir rekor yaşanmasına neden oldu. 

25 Haziran 2023 tarihinde günlük yolcu sayısında tarihi bir rekora imza atan İSG, aynı zamanda dış hatlarda yaşanan yoğunluk nedeni ile dış hatlar rekorunun da kırdı. Yurt dışından 196 gelen uçuş sayısı ile 34.210 yolcu taşınırken, 210 giden uçuş sayısı ile 34.450 yolcu seyahatini gerçekleştirdi. Böylece dış hatlarda toplam 406 uçuş ve 68.660 yolcu sayısı ile dış hatlar rekoru gelmiş oldu.

İSG CEO’su Berk Albayrak pandeminin en çok etkilediği sektörlerin başında havacılığın geldiğini belirterek, “Hayatın normale dönmesi ve ertelenen seyahat planlarının çok daha yüksek bir taleple yeniden start alması ile birlikte havalimanlarında ekstra bir yoğunluk görülmeye başladı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da okulların kapanması ve 9 günlük bayram tatilinin etkisiyle büyük yoğunluk yaşanırken, dün uçuş ve yolcu rakamlarında tarihi bir rekorla tanıştık” ifadesini kullanarak bayram tatili ile hac dönüşünün birleşiminden dolayı bu rakamların daha da yükselmesini beklediklerini söyledi.

 


Geri Dön