27 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti 25 Aralık'ta açılıyor! 2024'e iki pistle girecek!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti 25 Aralık'ta açılıyor! 2024'e iki pistle girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 25 Aralık Pazartesi günü açılacağını duyurdu. İşte detaylar...



Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin açılış tarihi belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tarihi verdi. 

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı paylaşımında Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin açılışının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da teşrifleriyle 25 Aralık Pazartesi günü saat 12.00'de yapılacağına dikkat çekti. 

Uraloğlu, paylaşımında "Yolcu trafiğinin en çok olduğu ikinci havalimanımızın kapasitesini ikinci pist ile ikiye katlıyoruz. Gökyüzüne mührümüzü, yeryüzüne imzamızı atıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı nın ikinci pisti 25 Aralık ta açılıyor! 2024 e iki pistle girecek! 

Bunların yanı sıra, geçtiğimiz gün Meclis'te Sabiha Gökçen Havalimanı'nın satılacağı iddiası gündeme gelmişti. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Meclis'teki konuşmasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nın satılacağının doğru olup olmadığını ve 2'nci pistin de bu sebepten mi geciktirmeli şekilde tamamlandığını sormuştu. 

Ancak konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. 

Sabiha Gökçen Havalimanı nın ikinci pisti 25 Aralık ta açılıyor! 2024 e iki pistle girecek!

Ayrıca, yine geçtiğimiz günlerde İBB tarafından talep edilen Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen metro hattına, metro aracı almak üzere kullanılacak olan 230 milyon Euro'luk borçlanma miktarı ile ilgili bir gelişme de yaşanmıştı. 

Buna göre, İBB tarafından talep edilen Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen metro hattına, metro aracı almak üzere kullanılacak olan 230 milyon Euro'luk borçlanma miktarının düşürüldüğü belirtilmişti. 230 milyon Euro olan borçlanma yetkisi 150 milyon TL'ye düşürüldü.   

ŞOK'ta toz deterjan 138 liradan 79 liraya düştü! ŞOK 23 Aralık 2023 aktüel ürünler kataloğu

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

TOKİ'den üç şehre 533 yeni konut müjdesi!

Uludağ satılıyor mu? Birleşik Arap Emirlikleri anlaşmasında var mı? Meclis'te flaş iddia!


Geri Dön