29 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen-Kaynarca Metro Hattı tamamlanıyor!

Sabiha Gökçen-Kaynarca Metro Hattı tamamlanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Havaalanı metrosu bitmek üzere. Sabiha Gökçen Havaalanına ulaşan metro, oradan da Sultanbeyli ile birleşmesi gerekiyor" dedi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kurtköy Kapalı Spor Salonu'nda yapılan AK Parti Pendik 6. Olağan İlçe Kongresi, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya kongrenin hayırlı olmasını dileyerek Kaya, partide yaptığı görevleri ve ilçede yapılan hizmetleri anlattı.

Kaya, 1990'lı yılları hatırlatarak, şu şekilde konuştu:

"Türkiye'nin geldiği noktayı anlamak için dönüşümlerine şahit olmak lazım. Pendik'te 4 mahallede seçim kampanyalarında en büyük vaadim, haftada bir su gelmesiydi. İnsanlar bana şunu söylüyorlardı, 'Yeter ki haftada bir sularımız aksın.' Biz 1994 yılında böyle bir şehri devraldık ve bu noktaya getirdik AK Parti iktidarı döneminde. 2002 yılından sonra muhteşem hizmetleri AK Parti başardı. İnanılmazı başardık. Sabiha Gökçen Havaalanı AK Parti öncesinde yılda 47 bin insanın yolculuk yaptığı bir havalimanı idi. Şimdi AK Parti ile beraber gelinen noktada yılda 30 milyon insanın uçtuğu bir havalimanı. Aynı şehir, ilçe ve insanlar, ülke ama değişen ne var? Değişen; AK Parti ve sizlerin desteği ve duası var. 3. havalimanı da yapılıyor."    

- "Havaalanı metrosu bitmek üzere" 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise kongrenin hayırlı olmasını diledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yeni bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduğunu belirten Uysal, bugün eğer dünyada Türkiye belediyeciliği önemli bir noktada ise bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı belediyecilik örneğinden kaynaklandığını dile getirdi. 

AK Parti iktidara geldikten sonra önemli hizmetler yaptığını anlatan Uysal, Pendik'e yapılan metro hizmetleriyle ilgili de bilgi verdi. 

Kentsel dönüşüm konusuyla ilgili de açıklama yapan Uysal, "Havaalanı metrosu bitmek üzere. Sabiha Gökçen Havaalanına ulaşan metro, oradan da Sultanbeyli ile birleşmesi gerekiyor. İnşallah kısa zaman içinde Sultanbeyli - Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu da ihalesi de yapılırsa o zaman Pendik, Kartal metrosuyla da birleştiğinde ulaşım daha kolay olacak." diye konuştu.

Uysal, "İnşallah 2019 yılında yeniden Türkiye'de, yeni bir sistem Cumhurbaşkanlığı sistemi olacak. Bu nedenle bu kongre çok önemli. Bu kongre Türkiye'de yeniden bir tarih yazma kongresi, inşallah olacak. Pendik'te bunu başaracağız. Şu anda Türkiye genelinde kongrelerimiz oluyor. Hepimiz AK Parti'de siyaset yaptığımıza ne kadar şükretsek azdır, siyaseti gerçekten Türkiye'de örnek olarak yapabilen parti AK Partidir. Biz de onun mensubu olduğumuz için, mutluyuz." dedi.

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş, Mehmet Mehdi Eker ve Ravza Kavakcı Kan, milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilat üyeleri katıldı. 

 


Geri Dön