Yeni Şirketler

Sabri Ateş özür dileyecek mi?

Dati: Ataköy 3 milyar dolar eder diyenler özür dilesin.

Ataköy'de bizim bulunduğumuz arazi 3 milyar dolar eder diye basına demeç verenler şimdi nerede? İşte komşu araziyi sattılar. Gerçek fiyat ortaya çıktı. Üstelik komşu arazide bizdeki gibi emsal değeri 1,5 değil 2 idi. Yani DATİ'nin bulunduğu arazide 208 bin metrekare inşaat hakkı varken, yanı başımızdaki arsanın içinde kiracı da yoktu ve 250 bin metrekare inşaat hakkı olmasına rağmen ancak 850 milyon YTL'ye satılabildi. Alanlar da söyledi, bizce de ihale ortamından dolayı cari fiyatların bir miktar üzerinde oldu. Komşu araziyi alan şirkete hayırlı olsun diyoruz.
Ataköy arazisi 3 milyar dolar eder diyenler TOKİ'yi ve kamuoyunu yanıltarak aslında devleti zarara uğrattılar. Çünkü TOKİ; ilk olarak DATİ'nin bulunduğu araziyi satabileydi, içinde kiracı bulunan araziyi yüksek fiyattan satıp yanı başındaki boş arsa için yüksek fiyattan emsal oluşturacaktı. Ve komşu arazi daha iyi fiyata satılacaktı. Ama olmadı. DATİ'nin bulunduğu arsa 3 milyar dolar eder diye kamuoyu oluşturup ihaleyi iptal ettirdiler. TOKİ'de kamu vicdanı rahatlasın diye mecburen ihaleyi iptal etti. Halbuki TOKİ önce DATİ'nin bulunduğu araziyi satıp sonra yanı başındaki boş araziyi satabilseydi devlet daha çok kazanç sağlayabilirdi. TOKİ'nin satış stratejisini bozduranlar bu şekilde devleti zarara uğrattılar.
Ayrıca TOKİ Başkanı canlı yayında çıkıp doğruları söyledi. Arazileri iyi fiyata satıp TOKİ'ye dar gelirliler için yeni projeler hazırlanmasına kaynak oluşturmak istedi. Ama kamuoyu yanıltıldığı için TOKİ'ye de engel olundu.
Biz Ataköy'deki "komşu araziyi 3 milyar dolara satın, biz özür dileyelim" demiştik. Şimdi fiyatlar ortaya çıktığına göre bizim bulunduğumuz arazilere 3 milyar dolar eder diyerek kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltanlar çıkıp özür dilesinler. Ya da biz bu işi bilmiyorduk rakamları afaki söyledik desinler. Eğer bunları da söyleyemiyorlarsa o zaman `3 milyar dolar eder' diye medyada kamuoyuna yorumda bulunanlar, Ataköy'de çıkarları bozuldukları için mi o zaman seslerini yükselterek kamuoyunu yanılttılar? Bu kişiler çıkarları zedelendiği için mi ihaleyi iptal ettirmeye çalıştılar. Devlet kendisinin ancak 850 milyon YTL'ye satabildiği araziyi bir vatandaşı çıkıp 3 milyar dolara satabiliyorsa ona üstün hizmet madalyası takmalı. DATİ'nin içinde bulunduğu arazinin satışi ihalesini iptal ettirmeye çalışanlar neden komşu arazi için çıkıp aynı kampanyayı yapmadılar? İddia sahiplerine yayınladıkları propagandalarında yer veren bazı medya kuruluşları niçin yanımızdaki arsa satılırken kamuoyunu bilgilendirme sorumluluklarını yerine getirmediler?
Arazinin satışına karşı çıkanlar burasının rant karşılığı yabancı sermayeye devredileceği için düşmanlık yapıyorlar. Halbuki Türkiye'ye milyar dolarlar akınca bu satıştan devlet yüksek vergi alacak, Ataköy milyar dolarlık yatırımlarla kalkınacak. Yani ülkemiz, İstabul zenginleşecek.
Biz Dati olarak özelleştirme sonrası Ataköy'e 1 milyar $ `lık yatırım planladık. Bugün itibariyle bölgenin hatta Türkiye'nin en güzel otel yatırımını Sheraton-Ataköy olarak bitirmek ve hizmete açmak üzereyiz. Mega Yat projemize yıl sonundan önce başlayacağız. Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi Galleria'da yenileme yatırımlarına devam ediyoruz.
Biz de denizciler olarak yurtdışındakifaaliyetlerimizdeelde ettiğimiz gelirlerimizi, "ülkesinden aldığını ülkesine vermek" prensibi ile ortaklıklarımıza ve sektördeki yatırımlarımıza öz sermaye olarak koyuyoruz.Eğer bir yanlışımız var ise bu ülkenin geleceğine olan inancımızla bu ülkeye yatırım yapmaktır. Bunun da bir bedeli var ise bugüne kadar olduğu gibi ödemeye hazırız. Biz ülkemize, devletimize güveniyor, inanıyoruz.