05 / 05 / 2024

Sabri Ateş ve ATASA 2010 Cezayir'de konut yapacak!

Sabri Ateş ve ATASA 2010 Cezayir'de konut yapacak!

İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş, Irak'ta emekli bir generalle kurdukları ATASA 2010 isimli şirket aracılığıyla Cezayir'de 2 bin konutluk bir proje anlaşması yaptıklarını söyledi...



Halk olaylarının patlak verdiği Kuzey Afrika'da Libya'da çatışmalar sürerken, İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş, Irak'ta emekli bir generalle kurdukları ATASA 2010 isimli şirket aracılığıyla Cezayir'de 2 bin konutluk bir proje anlaşması yaptıklarını söyledi.

BÜYÜK PASTA FRANSIZLARIN

Geçtiğimiz hafta Cezayir'de anlaşmayı imzalayan Ateş, Cezayir'de şu an için suların durgun olduğunu, hükümetin halka maddi ve manevi sürekli yardım ettiğini söyledi.

Cezayir'de halkın konuta para vermediğini, devletin onlar için konut yaptırdığını anlatan Ateş, "Bizi de onun için çağırdılar. İlk etapta 2 bin konutluk sosyal proje işi aldık. Halk bi kuruş para vermeden orada oturacak" dedi.

Ülkenin başkenti Cezayir ve diğer il ve ilçelerde Türk müteahhitlerinin de iş yaptığını belirten Ateş, ülkedeki konut pastasından en büyük payı Fransız şirketlerin aldığına dikkat çekti.

Üstlendikleri projenin başkente uçakla 1.5 saatlik bir mesafede olduğunu belirten Ateş, 2 bin konutu teslim etmelerinin ardından projenen ikinci etabında 4 bin konutluk bir iş daha alacaklarını bildirdi.

100 MİLYON DOLAR

Projenin toplam büyüklüğünün 100 milyon doların üzerinde olduğunu kaydeden Ateş, "Geçmişte ödemelerle ilgili sorun olmuş ama şu an yok. Devlet masraftan kaçmıyor. Orada proje önemli işleri alabilmek için şirket kurmak gerekiyordu. Bizim Atasa 2010 isimli şirketimiz vardı. Atasa 2010 Cezayir'i kurduk. Oranın da  TOKİ  gibi kuruluşları var. Belediyeler falan karışmıyor" dedi.

Seçim sonrası fiyat artar

İstanbul'daki konut satışları ve beklentilere de değinen Sabri Ateş, seçimler sonucunda siyasi istikrarın devam etmesi durumunda iş dünyasının güven tazeleyeceğini ifade ederek, inşaat sektörünün daha hızlı bir döneme gireceğini söyledi. Seçim öncesinde bir yerde iş yapan firmaların seçimden sonra bu güvenle iki üç yerde birden proje yapar hale geleceklerini dile getiren Ateş, fiyatların da buna ve hammadde fiyatlarına bağlı olarak artacağını vurguladı. Konut fiyatlarının şu an normal seyrettiğini belirten Ateş, "Maliyet arttışını müteahhitler tam yansıtmayacak ama fiyatlar artacaktır. Şu anda vatandaşa, parası olan varsa veya kredi alabiliyorsa konut almasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.
Yeni Şafak/YILMAZ YILDIZ


Geri Dön