29 / 04 / 2024

Sadakataşı Derneği'nin İdlib'teki briket ev projesinde sona geliniyor!

Sadakataşı Derneği'nin İdlib'teki briket ev projesinde sona geliniyor!

Sadakataşı Derneği, İdlib'te yaşanan çatışmalar nedeniyle sığınmacılar için kalıcı konutların yapımına devam ediliyor. Yapımı tamamlanmak üzere olan 1530 briket evlerden 310'unun açılışı yapılarak sığınmacı ailelere verildi.



Sadakataşı Derneği, İdlib'te yaşanan çatışmalar nedeniyle Türkiye sınırına yakın bölgelere göç eden sığınmacılar için kalıcı konutların yapımı sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dernek tarafından yapılan açıklamada, Suriyeli sığınmacılar için dernek tarafından temeli atılan 1530 evin büyük kısmının yapımında sona gelindi. İdlib'te bulunan acil yardım ekibi, Atme ve Akrabat 2 bölgelerinde bulunan 310 evin açılışını tamamladı.

Yaşanan saldırılardan kaçıp Türkiye sınırına yakın bölgelerde bulunan İdlibli sığınmacıların yaşadığı barınma sorunun çözülmesi için dernek tarafından 9 farklı bölgede toplamda 1530 briket evden meydana gelen toplu konut projelerine devam ediliyor.

- Evlet 24 metrekareden oluşuyor

Briket evler 24 metrekarelik alandan meydana geliyor. Ayrıca toplu konutların ihtiyaçları kapsamında 4 cami ve 3 okulun inşaatı sürüyor.

Açıklamada görüşleri yer alan Sadakataşı Derneği Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Hasbal, "Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'den itibaren düzenli olarak acil yardım ulaştırıyoruz. İdlib'te geçtiğimiz kasım ayında başlayan saldırılar sonrası sınırımıza yüzbinlerce insan göç etti. Biz de dernek olarak bu çığlığa sessiz kalmayarak acil yardım çalışmalarına başladık. Bölgeye 85 tır acil yardım malzemesi ulaştırdık. 1530 aile için temelini attığımız briket evlerden bugün 310 evin açılışını yaparak mülteci aileleri buraya yerleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." açıklamasında bulundu.


Geri Dön