02 / 05 / 2024

Sadece 4 adet üretilecek; Fiyatı açıklandı 

Sadece 4 adet üretilecek; Fiyatı açıklandı 

Rolls-Royce ürettiği ultra lüks otomobillerle dikkat çekiyor. Bu kez sadece 4 adet üretilecek ilk Droptail modeli ile gündeme geldi.  Üstelik Rolls-Royce'un ürettiği bu model fiyatıyla da konuşulmayı başardı.



Rolls-Royce, ultra lüks araçlarıyla tanınıyor; özellikle de ultra lüks otomobilleriyle ünlü olan bu marka şimdilerde sadece 4 adet üretilecek olan ilk Droptail modeli ile gündeme geliyor. Bu Rolls-Royce modelinin tahmini fiyatı ise; 25 ila 30 milyon dolar arasında.

Rolls-Royce, aşırı lüks araçlarıyla biliniyor ve daha fazlasını isteyen müşterilere tamamen özelleştirilebilir seçenekler sunuyor. Dünyanın en yüksek fiyatlı arabaları arasına giren bu özelleştirilmiş modellere bir yenisini daha ekledi.

Boat Tail ve Sweptail'in ardından, 593 beygir gücü ve 840 Nm tork üreten 6,7 litrelik V12 motorla donatılmış Droptail modelini tanıttı Rolls-Royce.

Çıkarılabilir tavan

5,3 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğindeki araç, çıkarılabilir tavanıyla dikkat çekiyor.

Ön kısımdan baktığınızda, alıştığımız Rolls-Royce tasarımını daha ince bir aydınlatma grubuyla yine görmekteyiz. Arka kısımda ise alışılmışın dışında bir tasarım tercih edilmiş.

Aracın adı: Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

Aracın adı La Rose Noire olarak belirlenmiş ve içi ile dışı, Black Baccara gülünün kırmızı tonlarından esinlenildi.

İç mekanda, rüzgar tarafından dağıtılmış gül yapraklarını anımsatan bir tasarım için 1603 adet siyah çınar ağacından yapılan ahşap kaplama kullanılmış. Bu ahşap kaplama tek başına 2 yıllık bir çalışmanın ürünü. Ön panelde, istendiğinde çıkarılıp takılabilecek bir Audemars Piguet marka saat bulunuyor. Müşteriler saatin hem otomobile monte edilmesini hem de çıkarılabilir olmasını, böylece bir kayışa takılıp giyilebilmesini talep etmişler.

Sadece 4 adet üretilecek!

Sadece 4 adet üretilecek Droptail modelinin ilki için ne kadar ödeneceği ve kimin sahip olacağı açıklanmadı.

Daha önceki özelleştirilmiş modellerinden biri olan Boat Tail'in fiyatı 28 milyon dolar olarak belirlenmişti (yaklaşık 759 milyon TL).

Dünyanın en pahalı otomobili olması bekleniyor

Bu bağlamda, ilk Droptail modelinin de 30 milyon doların üzerinde bir fiyatla dünyanın en pahalı modelleri arasında yer alması öngörülüyor.

Ayrıntılı bilgi için: https://www.rolls-roycemotorcars.com/en_GB/home.html

EDİTÖR NOTU: Bu haber 22 Ağustos 2023 tarihinde saat 19,45'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 27,18 Türk Lirası, Euro 29.57 Türk Lirası, altının gramı ise 1678 Türk Lirası değerindedir.

Audi A3 kaç TL oldu? İşte Audi A3 Ağustos 2023 fiyat listesi

Mercedes-Benz EQE şaşırtmaya devam ediyor; İşte Ağustos 2023 fiyat listesi

İş dünyasının güvenilir çalışma arkadaşı: Citroen Jumpy... Ağustos 2023 fiyat listesi

Mercedes çıldırdı: Fiyat listesini görenler diyecek söz bulamıyor

 


Geri Dön