09 / 05 / 2024

Sadece 62 adet üretilecek! Yeni Maserati tanıtıldı…

Sadece 62 adet üretilecek! Yeni Maserati tanıtıldı…

Lüks otomobil markası Maserati pistler için tasarladığı yeni otomobili Project24'ü sevenleriyle buluşturmaya hazırlanıyor. Sadece 62 adet üretilecek olan lüks otomobilde karbon seramik fren sistemi ve yarış lastiklerin yanında FIA onaylı güvenlik özellikleri de yer almakta.



Maserati markası sadece pist kullanımı için geliştirmiş olduğu süper spor otomobil projesi Project24’le Maserati ailesine bir yenilik kattı. Şirketin yapmış olduğu açıklamaya göre, markanın sadece pist kullanımı için tasarlanmış olan spor otomobili "Project24", MC20’nin genlerini daha ileri seviyeye getirerek, pistlerdeki yüksek performansını yeni bir seviyeye taşımaya hazırlanıyor.


YALNIZCA 62 ADET ÜRETİLECEK


Kod adı 24 ile anılan yeni Maserati modeli, ileri teknoloji ürünü V6 Nettuno motoru yeni bir turbo besleme ve gerekli optimizasyonlarla 740 bg üretiyor.
Project24’te ayrıca yenilikçi süspansiyon, karbon seramik fren sistemi ve yarış lastiklerin yanı sıra FIA onaylı güvenlik özellikleri de yer alıyor. Project 24, markanın hafif yapı prensibine uygun olarak 1.250 kilogram altında kalan ağırlığı, üstün güç-ağırlık oranı yaklaşımıyla oratalama 1,69 kg/hp değeri sunuyor.
 


Geri Dön