Şadi Yazıcı: Tuzla'ya villa da gerekli, stüdyo daire de!
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, bu plan doğrultusunda üniversitelerden oluşan bir eğitim köyü, turizm için cazibe yaratacak marina gibi birçok yeni projenin startını verdi
Tuzla'ya havadan bakmak için tıklayın!
Mazisi sayfiye bölgesi olarak başlayan Tuzla, özellikle tersaneler ve dört beş tane organize sanayi bölgesinin gelmesiyle beraber hem yerleşim bölgesi hem de sanayi bölgesi olarak gelişimini sağladı. Ancak son zamanlarda sanayi kısmı çok ön plana çıktı. Bu gelişmeyi sonlandırmak isteyen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı Tuzla'yı yerleşim, sayfiye ve turizm bölgesi yapmayı planına uygun olarak yoğun bir çalışma içine girdi.
Tuzla'nın her zaman deniziyle anılan bir ilçe olmasını istediklerini de anlatan Başkan Yazıcı, bu konudaki en önemli projelerden biri olan Marina Projesi'nin en kısa zamanda ihale edileceğini söylüyor. Formula 1 arazisinde bir de fuar merkezi yapmayı planladıklarını anlatan Yazıcı her iki projesinin aynı zamanda ilçedeki turizm faaliyetlerini de artıracağı vurguluyor. Üniversite ve lojistik projelerinin yanı sıra ilçede yapılan yeni yatırımların ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki gelişimin konut ihtiyacını artıracağına değinen Yazıcı "Bu konut çeşitliliği ihtiyacı da artacak" diyor.
"Tuzla denince deniz akla gelsin istiyoruz"
"Tuzla denince akla denizin gelmesini istiyoruz. Deniz deyince akla turizm de geliyor. Tuzla'da şu anda iki tane 5 yıldızlı otel planlanıyor, prosedür aşamasını geçti ve inşaatlarına başladı başlayacaklar" diyen Başkan Yazıcı, bunun için marina projesini bir an önce hayata geçirmeye çalışıyor. Bunun yanında denizi ilgilendiren, deniz sporları da dahil olmak üzere tesisler ile denizcilik fakültelerinin bu bölgede olması yönünde çalışmalar yapıldığını anlatan Başkan Yazıcı "Tuzla'daki Piri Reis Üniversitesi ve İstanbul Teknik Universitesi'nin Denizcilik Fakültesi var. Şimdi de Yıldız Üniversitesi'nin Denizcilik Fakültesi Tuzla'ya gelmeye çalışıyor. Bu girişimler tamamlandığında, Tuzla'da en az 100 bin öğrenci eğitim görecektir. Bu 100 bin öğrenciye de kalacak yer lazım, yurt lazım, konut lazım. Bunların eğlenecekleri, yemek yiyecekleri, çay içecekleri yerler lazım. Bu, bölgemiz için özellikle inşaat sektörünü de etkileyecek güzel bir açılım getirecek" açıklamasını yapıyor.
"Villa da gerekli, stüdyo daire de"
"Tuzla'da kurulacak teknoparklar, üniversiteler ve fuar alanının çok farklı ihtiyaçlarla birlikte farklı konut tiplerine ihtiyaç yaratacağını da düşünüyorum. Stüdyo dairelerden lüks villalara kadar... Çünkü öğretim üyelerine villa lazım, öğrenciye stüdyo daire lazım.
Havaalanının ikinci pistinin yapılması özellikle de inşaat sektörü açısından söylüyorum, yine konut ihtiyacını artıracak. Çeşitli sektörlerden daire talebi geldiğini biliyoruz. '1000 daire bize ayırın' diye sadece Türk Hava Yolları'nın talebi var. Bir de çevre sektörlerle birlikte çok ciddi konut ihtiyacı olacak.
Yani, bölgede havaalanının gelişmesiyle, üniversiteleriyle, teknoparklarıyla, lojistik merkezleriyle ortaya çıkan ihtiyaca karşılık konut yapılacak bir tek yer var o da Tuzla.