29 / 04 / 2024

Sadullah Ergin: Adliyelerin kapalı alanı 2,5 milyon metrekare!

Sadullah Ergin: Adliyelerin kapalı alanı 2,5 milyon metrekare!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, fiziki mekan noktasında Türkiye 'de 569 bin metrekare olan adliyelerin kapalı alan toplamının bugün itibariyle 2,5 milyon metrekareyi bulduğunu açıkladı.



Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay 'ın Dörtyol ilçesinde, Adalet Sarayının açılış törenine katıldı. Havanın yağmurlu olması nedeniyle Adliye Sarayı içerisinde gerçekleştirilen törende konuşan Ergin, daha önce adliyenin Kaymakamlık binasında 500 metrekarelik alanda hizmet verdiğini, yeni binayla 6 bin metrekare kapalı alanıyla mevcut yerine göre 12 kat daha büyük alana sahip olduğunu belirtti.

Dörtyol 'un daha iyisine layık olduğunu ifade eden Ergin, hem yargı  hizmetleri alanında hem diğer kamu hizmetlerinde daha güzellerini buraya  ulaştırmak için ellerinden gelen imkanları son noktasına kadar kullandıklarını söyledi.

Türkiye 'de son dönemlerde, yargının çokça konuşulduğunu, değerlendirmeler yapıldığını vurgulayan Ergin, 'Türk yargısının temel problemleri, altını çizerek  ifade edeyim; temel altyapı, fiziki mekan ve teknik altyapı ile mevzuattan  kaynaklanan sorunlar ile personel ve insan kaynaklarını eksikliklerinin  giderilmesi ve tamamlanmasıdır. Bu noktada, 2002-2011 yılları arasında çok önemli  adımlar atıldı' dedi. Ergin, fiziki mekan noktasında Türkiye 'de 569 bin metrekare olan  adliyelerin kapalı alan toplamının bugün itibariyle 2,5 milyon metrekareyi  bulduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

'İnşaatları devam eden adalet saraylarının devreye girmesiyle 3 milyon  metrekareye ulaşacak. Dolayısı ile fiziki mekan konusunda çok önemli eksikliklerimiz tamamlanmıştır. Yapımı devam edenler, yapılmakta olanlar üzerine  ilave edilecektir. Teknik altyapı konusunda, bilişim sistemi, dünyadaki son  teknoloji kullanılmak suretiyle Avrupa 'nın en iyi teknolojisine sahip ülkelerden
 bir tanesi, yargı bilişimi alanındaki Ulusal Yargı Ağı Projesi 'dir ki Türkiye  bununla hem Avrupa 'da hem dünya ölçeğinde çok önemli başarılara imza  atmıştır.'

Türkiye 'nin son 8 yılda temel yasalarının tamamına yakınını güncel hale getirdiğini ve yenilediğini belirten Ergin, yargı reformlarına örnek olarak ceza  yasası, ceza usul yasası, infaz yasası, borçlar yasası, Türk Ticaret Kanunu ve  tebligat kanunuyla bunların uygulamalarına ilişkin yasaları sıraladı.

Konuşmaların ardından Ergin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Ahmet Hamsici, HSYK üyesi Ahmet Karayiğit, Hatay Valisi Mehmet  Celalettin Lekesiz ile Adliye Sarayının açılışını gerçekleştirdi. Törene, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, AK Parti Hatay  milletvekilleri Mustafa Öztürk, Fevzi şžanverdi, Orhan Karasayar, Abdülhadi Kahya,  Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan  Özyiğit, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ve vatandaşlar katıldı.


Geri Dön