02 / 05 / 2024

Sağlam GYO yüzde 79 prim yaptı, işlem sırası kapatıldı!

Sağlam GYO yüzde 79 prim yaptı, işlem sırası kapatıldı!

SAF Gayrimenkul A.Ş. ile önceki gün birleştiğini duyuran Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının (GYO) İstanbul Menkul Kıymetler Borsasındaki (İMKB) işlem sırası dün de durduruldu...



İMKBde 6 Temmuz 2011de işlem sırası olağandışı fiyat haraketleri nedeniyle durdurulan Sağlam GYO hissesinin işlem sırası dün birinci seansın ortasında yeniden durduruldu. İMKBden yapılan açıklamada piyasasında olağandışı hareketlerin devam etmesi nedeniyle İMKB Otomatik Seans Durdurma Sistemi tarafından gün sonuna kadar işlemlerin durdurulduğu belirtildi. Piyasa uzmanları, Saf Gayrimenkul A.Ş ile birleşme açıklamalarına dikkat çekerek 1 haftada hissenin çok hızlı değerlendiğine belirtiyorlar.

Fiyatı 1.65 liraydı

İMKB Otomatik Seans Durdurma Sistemince gün sonuna kadar sırası durdurulan Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri geçen hafta sonuna göre, yüzde 79.35 oranında değer kazanmış durumda. 1 Temmuz Cuma gününü 0.92 liradan tamamlayan Sağlam GYO hisseleri bu hafta içinde 0.96-1.67 lira aralığında işlem gördü. Sırası durdurulduğunda hisse senedinin fiyatı 1.65 lira seviyesindeydi. İMKB, bünyesindeki piyasaların açık, düzenli ve dürüst çalışmasını sağlamak üzere hisse senedinde, tedbir olarak, takip eden iş gününde gerçekleştirilen işlemlerden başlamak üzere 11 gün süreyle brüt takas uygulamasına geçilmesinin, bu sürede aracı kurum ve yatırımcı bazındaki takas alacaklarının takas süresinden sonra dağıtımının kararlaştırıldığını da belirtti.

HÜRRİYET


Geri Dön