29 / 04 / 2024

Sağlam inşaatlar için denetim seferberliği başladı!

Sağlam inşaatlar için denetim seferberliği başladı!

İstanbul Çevre Müdürlüğü ekipleri sağlam inşaatlar için denetim seferberliği başlattı. Yapılan 1030 denetimde 123 firmaya 1 milyon lira ceza kesildi. Ceza alanlar arasında 22 hazır beton firması da bulunuyor...



İstanbul Çevre Müdürlüğü ekipleri sağlam inşaatlar için denetim seferberliği başlattı. Yapılan 1030 denetimde 123 firmaya 1 milyon lira ceza kesildi. Ceza alanlar arasında 22 hazır beton firması da bulunuyor.


İnşaatlarda kullanılan yapı malzemelerinin gerek güvenlik şartlarını sağlaması gerekse sağlığı tehdit etmemesi için denetimler aralıksız sürdürülüyor. İstanbul İl Çevre Müdürlüğü, yapı malzemesi imalatı ve satışı gerçekleştiren firmaları yakın takibe aldı. Gerçekleştirilen 1030 denetimde en fazla ceza hazır beton, armatür, vana ve yapı kimyasallarına kesildi. Hazır beton üretimi yapan 22 firmaya toplam 334 bin 721 TL ceza verildi. Armatür ve vana sektöründeki imalat ve satışta standarda aykırılık tespit edilen 19 firmaya da toplamda 201 bin 649 TL ceza kesildi. Su yalıtım sektöründe faaliyet gerçekleştiren 5 firmaya kesilen ceza ise 87 bin 862 TL oldu. İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Ayyıldız, İstanbul’un çok büyük bir pazar olduğunu, bu pazarda art niyetli üreticilerin de bulunabileceğini, suiistimallerin önüne geçmek için de Yapı Malzemeleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin de denetimlerin aralıksız şekilde devam edeceğini söyledi.


123 FİRMA 1 MİLYON TL CEZA 


Ayyıldız, 1030 denetimde 123 firmaya toplamda 1 milyon 17 bin 511 TL’lik ceza kesildiğini açıkladı. Yapı malzemelerinin standartlara uygunluğu ve bunların denetimi konusunda vatandaşların da kendilerine yardımcı olmasını isteyen Ayyıldız, “Ucuz olanı değil yapı malzemelerinde CE ve G işaretlemesi bulunan standartları taşıyan malzemeleri satın alın. Hem sağlığınızdan hem de paranızdan olmayın” dedi.


Akşam Gazetesi 


Geri Dön