15 / 05 / 2024

Sağlam inşaatlar için denetim

Sağlam inşaatlar için denetim

İstanbul Çevre Müdürlüğü ekipleri sağlam inşaatlar için denetim seferberliği başlattı. Yapılan 1030 denetimde 123 firmaya 1 milyon lira ceza kesildi. Ceza alanlar arasında 22 hazır beton firması da bulunuyor...

Kahramanmaraş'ta rezerv alanda kalan sağlam binalar da yıkılacak!

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, şehir merkezinin yeniden tasarlandığına, rezerv alan içinde kalan binaların sağlam bile olsa yıkılacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklı sağlam yapılar için tek şart: Gerçek bir denetim!

Ülke genelinde deprem zararını azaltmak için toplumsal olarak bilinçlenmek ve depreme dayanıklı yapılaşmanın hayata geçirilmesi gerekiyor.

1940 yılında İstanbul'daki inşaatlar için yeni plan hazırlanmış!

1940 yılında İstanbul'un arkeolojik haritasının yapılması için yeni plan hazırlanmış. İstanbul'un her semtine yapılacak yeni inşaatlar için kriterler belirlenmiş.

Zemini sağlam bölgelerdeki konutlara talep patlaması!

Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinden sonra zemini sağlam bölgelere talep arttı. Özellikle deprem uzmanlarının açıklamaları doğrultusunda bazı bölgeler yeni konut alacakların tercihlerini değiştiriyor.

Deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildiğini açıkladı.

Sağlam Grup Kimya İnşaat Ve Elektrik Malzemeleri Peyzaj Otomotiv Nak.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Sağlam Grup Kimya İnşaat Ve Elektrik Malzemeleri Peyzaj Otomotiv Nak.Tic.Ltd.Şti. Ataşehir'de 850 bin TL sermaye bedeli ile Kürşat Sağlam tarafından kuruldu.

Milyonlara kentsel dönüşüm uyarısı! Sağlam konutunuzu kentsel dönüşümde kaybetmeyin!

Milyonlarca vatandaş sağlam konutunu kentsel dönüşümde kaybedebilir. Kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla TBMM’ye gönderilen ve 2.5 saat gibi kısa bir sürede komisyondan geçen kanun teklifiyle, vatandaşa sağlam konut ve işyerini kaybedebileceği uyarısı yapıldı.

Aleyna Sağlam İç Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aleyna Sağlam İç Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Aleyna Sağlam tarafından kuruldu.

Sağlam yapı kalitesi ile Kia Sorento uygun fiyatla satışta! İşte 10 Nisan 2023 fiyat listesi

Sağlam yapı kalitesi: Kia, yüksek kaliteli araçlar üretme konusunda bir üne sahiptir ve Sorento da bir istisna değildir. Günlük kullanım taleplerine dayanacak şekilde üretilmiştir ve çeşitli koşullarda test edilmiştir.

İnedje Sağlam Yapı Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İnedje Sağlam Yapı Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon 350 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Görkem Gökçe ve Ali Paslı ortaklığında kuruldu.

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezi ve Nikah Sarayı'nda Deprem Paneli düzenlendi. Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Murat Kurum'dan deprem konutları açıklaması: En sağlam zemine inşa edilecek!

Deprem konutları ile ilgili bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konutların en sağlam zemine inşa edileceğini söyledi.

İstanbul’da bu ilçelerde yaşayanlar derin bir “oh!” çekebilir! İşte zemini taş gibi sağlam yerler...

Beklenen büyük İstanbul depreminde, zemini en sağlam ilçeler, uzmanı tarafından tek tek açıklandı. Peki depremde en güvenli zemine sahip o ilçeler hangileri?

Sağlam inşaatlar için denetim Haberi

Sağlam inşaatlar için denetim

İstanbul Çevre Müdürlüğü ekipleri sağlam inşaatlar için denetim seferberliği başlattı. Yapılan 1030 denetimde 123 firmaya 1 milyon lira ceza kesildi. Ceza alanlar arasında 22 hazır beton firması da bulunuyor.


İnşaatlarda kullanılan yapı malzemelerinin gerek güvenlik şartlarını sağlaması gerekse sağlığı tehdit etmemesi için denetimler aralıksız sürdürülüyor. İstanbul İl Çevre Müdürlüğü, yapı malzemesi imalatı ve satışı gerçekleştiren firmaları yakın takibe aldı. Gerçekleştirilen 1030 denetimde en fazla ceza hazır beton, armatür, vana ve yapı kimyasallarına kesildi. Hazır beton üretimi yapan 22 firmaya toplam 334 bin 721 TL ceza verildi. Armatür ve vana sektöründeki imalat ve satışta standarda aykırılık tespit edilen 19 firmaya da toplamda 201 bin 649 TL ceza kesildi. Su yalıtım sektöründe faaliyet gerçekleştiren 5 firmaya kesilen ceza ise 87 bin 862...