27 / 06 / 2024

Adalar'daki binaların yüzde 80'i sağlam değil!

Adalar'daki binaların yüzde 80'i sağlam değil!

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, gerçekleşen Meclis toplantısında, Adalar'daki binaların yüzde 80'inin sağlam olmadığını ifade etti.



Adalar Belediyesi Meclis toplantısı, Akpolat başkanlığında Burgazada'daki bir kafede gerçekleşti. Yapılan toplantıda, Kınalıada'daki bir taşınmazda, inşaat atıkları, mobilya, kanepe, beyaz eşya ve kaba atıklar için Katı Atık Aktarma İstasyonu tahsis talebi görüşüldüğü kaydedildi.

AK Parti grubunun "hayır" oyu verdiği tahsis talebi, oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda ayrıca görevlendirme ve tahsis konusunda maddeler de görüşüldü. Meclis toplantısının ardından Akpolat ve Meclis üyeleri, toplantıyı izleyen vatandaşın sorunlarını, şikayetlerini ve çözüm önerilerini dinledi. Adalar'da yer ala planlar ile ilgili olarak bir şikayet hakkında konuşan Akpolat, ilçenin plansızlıktan dolayı bu halde olduğunu belirtti.

ADALAR ARTIK DOLDU, MEVCUT YAPILARI KALDIRMIYOR

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Dünyanın hiçbir tarafında bir anda dolup, bir anda boşalan Adalar gibi metrekaresi çok küçük bir yer olmadığını ifade eden Başkan Akpolat, "Adalar, artık bu yükü kaldırmıyor. Buraya gelecek ziyaretçilerin planlanması lazım. Çok yoğun... Bayramlarda özellikle ücretsiz olması sebebi ile vatandaşların, memleketlerine 9 günlük tatilde gidecek bütçesi olmadığından buraya geliyorlar." diye ifade etti.

Adalar'da yoğunluktan dolayı vatandaşların piknik yapamayıp eşler arasında kavga ederek ilçeden ayrıldıklarını diye konuşan Akpolat, "Hep söylüyorum bunu. Çünkü Ada'nın yüz ölçümü belli, metrekaresi belli... Ormanlar kapanıyor. Eziyet haline dönüşüyor. Bizim açımızdan Ada'da yaşayanlar, evinden çıkamıyor. Onlar açısından sabahın erken saatlerinde yükleniyorlar, gelip burada piknik yapmadan geri dönüyorlar. Bu ciddi sorun." dedi. Akpolat, yapılacak plan çalışmasıyla bu sorunların giderileceğini kaydetti. 

Adalar daki binaların yüzde 80 i sağlam değil!

BİNALAR SAĞLAM DEĞİL

Küçükçekmece'de dün çöken binadan bahseden Akpolat, şunları kaydetti: "Bir de deprem gerçeği. Dün Küçükçekmece'de binanın yıkımını yaşadık. Zannetmeyin ki Ada'daki binalar da çok sağlam. Buna göre, burada bulunan binanın yüzde 80'ine bir test yaptırsın, bir tanesi bile maalesef sağlam çıkmaz. Buradan net söylüyorum. Her an olacakmış gibi bizim deprem gerçeğimiz var." dedi.

Adalar'da satılık ev patlaması! Her sokakta en az bir ilan var!

Cam binalar Maslak'ı ikiye böldü! Plazalar bölgesi ve Belgrad Ormanı'nda ısı farkı 10 derece!

İstanbul Adalar'da rant iddiası! Heybeliada ve Burgazada'dan sonra sıra oraya geldi! 150 bin liradan kiraya veriliyor...

 


Geri Dön