20 / 05 / 2024

Adalar'da satılık ev patlaması! Her sokakta en az bir ilan var!

Adalar'da satılık ev patlaması! Her sokakta en az bir ilan var!

Adalar'da son zamanlarda satılık ev ilanları dikkat çekiyor. Hemen hemen her sokakta bir ilan var. Peki Adalılar neden evlerini satıyor? 



Konut satışlarının nerdeyse durma noktasına geldiği şu günlerde Adalar'da konut satışları adeta patladı. Ada sakinleri evlerini satmak için ilan vermeye başladı. Hemen hemen her sokakta bir satılık ilan var. Peki Adalılar neden evlerini satıyor?

ADALILLAR NEDEN EVLERİNİ SATIYOR?

Adagazetesi'nde yer alan habere göre; Adalar ilçesinde bir süredir satılık ev ilanlarında artış görüldü. Artan ev fiyatlarından dolayı mülklerini değerlendirip nakite çevirmek isteyen Adalıların evlerini satılığa çıkarmasının ana nedeninin deprem korkusu olduğu ortaya çıktı.

Beklenen Marmara depreminde Adalar İlçesine herhangi bir yardımın gelmeyeceği düşüncesi, Adaların ‘kaderine terk edilecek’ fikrinin ağır bastığı ortaya çıktı.

Adalar da satılık ev patlaması! Her sokakta en az bir ilan var!

'DEPREMDE KADERİMİZE TERK EDİLECEĞİZ'

Bazı Adalılar olası bir depremde ‘kaderimize terk edileceğiz’ derken bazı Adalılar ise Marmara’da en sağlam yerin Adalar olduğunu, zeminin kaya olduğunu, 1999 Gölcük depreminde de buna şahit olduklarını, İstanbul’da çoğu yerin ağır hasarlar görmesine rağman Adalar’da büyük hasarlar meydana gelmediğini belirttiler.

ADALARDA KONUT FİYATLARI NE KADAR?

Adalar İlçesi’nde 126 metrekare ortalama brüt alanı olan satılık konutun ortalama birim fiyatı 64 bin 570 lira /metrekare yani 8 milyon 135bin 820 lira civarı, getirisi  yüzde 4,37, Min. Maks. Birim Fiyat 41.619 – 108.542 lira/metrekare pazardaki Yaş Ortalaması 31 yıl, Ortalama Pazarlama Süresi 121 gün.

KONUT FİYATLARININ EN FAZLA ARTTIĞI MAHALLELER

Ortalamalara bakıldığında Nisan 2024 sonu itibarıyla konut için İstanbul ili Adalar ilçesinde en fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Heybeliada, Burgazada, Kınalıada, Nizam, Maden oldu.

İstanbul Adalar’da Konut Fiyatları En Az Artan Mahallelere göre ortalamalara bakıldığında Nisan 2024 sonu itibarıyla konut için İstanbul ili Adalar ilçesinde en az değer kazanan mahalleler sırasıyla Maden, Nizam, Kınalıada, Burgazada, Heybeliada olarak kaydedildi. 

İstanbul Adalar'da rant iddiası! Heybeliada ve Burgazada'dan sonra sıra oraya geldi! 150 bin liradan kiraya veriliyor...

 


Geri Dön