06 / 05 / 2024

İstanbul Adalar'da rant iddiası! Heybeliada ve Burgazada'dan sonra sıra oraya geldi! 150 bin liradan kiraya veriliyor...

İstanbul Adalar'da rant iddiası! Heybeliada ve Burgazada'dan sonra sıra oraya geldi! 150 bin liradan kiraya veriliyor...

Geçtiğimiz hafta Heybeliada ve Burgazada'da bu rant çabalarından sonra sıra Burgaz’daki Martha Koyu ve koyun sırtında yer alan sebze bahçesi ihaleye çıkarılıyor iddiası gündeme geldi. 



Adalar için rant haberleri gelmeye devam ediyor. Heybeliada ve Burgazada'da bu ranta açaılırken, iddiaya göre sit alanı olan sahillere yönelik üç hukuksuz girişime imza atıldığı söyleniyor. İddiaya göre İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü Burgaz’daki Martha Koyu ve koyun sırtında yer alan sebze bahçesi ihaleye çıkarıldı.

150 BİN TL KİRA BEDELİYLE 8 MAYIS'TA İHALEYE ÇIKARILIYOR

Medyafaresi.com'da yer alan habere göre; Madam Martha Koyu birinci derece SİT alanı olmasına rağmen aylık 150 bin lira bedelle 8 mayısta kiralanacağı iddia ediliyor. 

İstanbul Adalar da rant iddiası! Heybeliada ve Burgazada dan sonra sıra oraya geldi! 150 bin liradan kiraya veriliyor...

HEYBELİADA'DAKİ ARAZİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NDA DEVREDİLECEK

Öte yandan Heybeliada Sanatoryumu‘na ait 3 bin 100 metrekarelik kıyı parselinin, Kaymakamlık emri ile boşaltılmasının istendi. Arazinin İstanbul Müftülüğü aracılığıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredileceği duyurulmuştu.

O kıyı şeridi şu anda plaj vasfında. İşletmenin 4 Ocak 2024 tarihine kadar araziyi boşaltması istendi. İşletmenin 11 yıllık sahibi Yasin Mercan, Adalar Kaymakamlığı tarafından tahliye talebini mahkemeye taşıdı. İstanbul 2. İdare Mahkemesi de yürütmeyi durdurma kararı vererek işlemi iptal etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Marmara Bölgesi Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildikten sonra konu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yollandı. Sonuç itibari ile Bakanlık kıyıları kendi yetki alanına aldı, iç bölgeleri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bıraktı. Tam da planların askıda olduğu süreçte yapılan kamuoyu bilgilendirme toplantısında İBB, bu planlara sahip çıktığını ve Bakanlık ile anlaştığı belirtildi.

Mimi koyunun üst kısmındaki bahçenin de ihaleye çıkarıldığı iddia ediliyor. Kiralayan için hazırlanmış ihale şartnamesinde hiç bir şart bulunmuyor. Örneğin; Kıyı çizgisi gibi... 

1940 yılında Adalar'daki yazlık evlerin kira bedelleri Boğaz'ı geçmiş!

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür uyardı: Adalar ve Kumburgaz fayı aynı anda kırılırsa, İstanbul depremi 7.5 olur!

Adalar halkı imar planlarının yenilenmesini istiyor!

Geri Dön