02 / 05 / 2024

1940 yılında Adalar'daki yazlık evlerin kira bedelleri Boğaz'ı geçmiş!

1940 yılında Adalar'daki yazlık evlerin kira bedelleri Boğaz'ı geçmiş!

1940 yılında, yazlık ev sahipleri yaz gelmeden kiraları artırmaya başlamış. Adalar ve Boğaz'ın çok talep görmesi fiyatların fırlamasına neden olmuş. 



1940 yılına yazlık evlerin kira bedelleri damga vurmuş. Kiralar, yaz gelmeden ev sahipleri tarafından bir öncesi seneye göre bir kaç katı atırılmış. Vatandaşlar en çok Adalar ve Boğaz'daki yazlık evlere talep göstermiş ve kiralar resmen fırlamış. Kira bedellerinden şikayetçi olan halk gerekli yerlere şikayette bulunmuş.

EN ÇOK BURGAZADA TERCİH EDİLMİŞ!

1940 yılında Boğaz'a kıyasla vatandaşlar en çok Adalara talep göstermiş. Adalar içinde de en çok Burgazada tercih ediliyormuş. 

Söz konusu haber 2 Mayıs 1940 yılında Tasviriefkar Gazetesi'nde  ''Safiyelere hücum/ Ev fiyatları pek fazla yükseldi'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

1940 yılında Adalar daki yazlık evlerin kira bedelleri Boğaz ı geçmiş!

Safiyelere hücum/ Ev fiyatları pek fazla yükseldi

''Henüz yaz gelmeden halk yazlığa çıkmak için hazırlıklara geçmiştir.
Her gün bir çok kimseler vapurla ev aramak için Adalara ve Boğaziçine gitmektedir. Halkın zamanından evvel yazlığa fazla aláka göstermesi derhal ev sahiplerinin insafsızca kiraları arttırmalarına sebep olmuştur.

Söylendiğine göre; bu sene bilhassa halkın Boğazdan ziyade Adalara akın etmesi buralarda kiralarım artınasını intaş etmiştir. Adaların içersinde Burgaza bu sene rağbet pek fazladır.

Ev sahiplerinin kiraları geçen yıla nazaran bir kaç misli arttırmaları halk arasında iyi karşılanmamaktadır. Bu hususta alakadar bazı makamlara şikâyet edileceği öğrenilmiştir.

Esasen kiralarım arttırılmaması hususu milli korunma kanu nunda mevzuu bahsedildiğinden aykırı hareket edenlerin ceza gör mesi icap etmektedir. Bu itibarla bu şikâyetlerin alakadar makamlar tarafından dinlerilleceği umulmaktadır.''

1934 yılında Yıldız Sarayı için son hazırlıklar yapılmış!

1934'te İstanbul'da yeni sokak açılmayacak, park yapılmayacak kararı!

Geri Dön