27 / 04 / 2024

Milyonlara kentsel dönüşüm uyarısı! Sağlam konutunuzu kentsel dönüşümde kaybetmeyin!

Milyonlara kentsel dönüşüm uyarısı! Sağlam konutunuzu kentsel dönüşümde kaybetmeyin!

Milyonlarca vatandaş sağlam konutunu kentsel dönüşümde kaybedebilir. Kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla TBMM’ye gönderilen ve 2.5 saat gibi kısa bir sürede komisyondan geçen kanun teklifiyle, vatandaşa sağlam konut ve işyerini kaybedebileceği uyarısı yapıldı.



Kentsel dönüşümü hızlandıran teklifin yasalaşması durumunda milyonlarca insanın sağlam konutunu ve işyerini ranta kaptırabileceği uyarısı yapıldı. AK Partili milletvekillerinin kentsel dönüşümü hızlandırmak için TBMM’ye getirdiği kanun teklifi, muhalefetin itirazlarına rağmen hiçbir değişiklik yapılmadan Bayındırlık ve İmar Komisyon'unda hızla kabul edildi. Teklifin yasalaşması durumunda milyonlarca vatandaşın sağlam konut ve işyerinin, rezerv yapı alanı denilerek ellerinden alınabileceği uyarıları geldi.

Milyonlarca insanın yaşamını doğrudan etkileyecek 21 maddelik teklifin 2.5 saat gibi kısa sürede Komisyon'dan geçmesinde Komisyon Başkanı ve eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun madde metinlerini okutmak yerine, “Söz konusu maddeyi okunmuş kabul ediyoruz” diyerek oylamaya götürmeyi etkili oldu.

Milyonlara kentsel dönüşüm uyarısı! Sağlam konutunuzu kentsel dönüşümde kaybetmeyin!

‘OKUNMUŞ KABUL EDİYORUZ'

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, CHP milletvekili Gökan Zeybek, verdiği önergelerle değişiklik talep etti. Fakat tüm önergeler iktidar vekillerince reddedildi. Zeybek, teklifin yasalaşması durumunda hiçbir deprem ya da doğal afet riski taşımayan, hasarı olmayan sağlam konut ve işyerlerinin dahi rezerv yapı alanı ilan edilerek insanların elinden alınabileceğini ifade etti. İnsanlardan alınan binaların yıkılarak yerlerine rantı yüksek yeni binalar dikileceğini, hak sahibi yurttaşların ise başka yerlere gönderileceğini söyleyen Zeybek, yeni düzenleme ile beraber kentsel rantın önünün daha da açılacağı uyarısında bulundu. Gökan Zeybek, devlete ve askeriyeye ait arazilerin de ranta açılacağını aktardı.

İstanbul'un Kadıköy ilçesi sınırları içerisindeki Fikirtepe yarım kalan projelerle kentsel dönüşümün simgesi olmuştu.

Milyonlara kentsel dönüşüm uyarısı! Sağlam konutunuzu kentsel dönüşümde kaybetmeyin!

‘3 BİN 500 TL KİRA YARDIMI YETMEZ'

Gökan Zeybek, kentsel dönüşüm çerçevesinde gerçekleşen 3 bin 500 liralık kira yardımının anlamını yitirdiğini, bunun yerine kira yardımının güncel rayiç bedel üzerinden gerçekleşmesi gerektiğini paylaşarak bu konuda önerge verdi. Fakat önerge AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Zeybek, “7 bin 500 TL maaş alan emekli 10 bin-15 bin TL kirayı nasıl ödesin? Sokakta mı kalsın?” şeklinde konuştu.

GYODER’den kiracılara müjde! Kira fiyatlarını düşürecek proje hazır!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi genel kurulda yasalaştı! Yasada 100 gün detayı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi start aldı! Gayrimenkul sektörü konuşuldu!


Geri Dön