27 / 04 / 2024

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi start aldı! Gayrimenkul sektörü konuşuldu!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi start aldı! Gayrimenkul sektörü konuşuldu!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneğince düzenlenen GYODER Gayrimenkul Zirvesi İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Zirveye AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu ve aynı zamanda, çok sayıda davetli katılım sağladı



Gayrimenkul Yatırımcıları Derneğince bu yıl 18'ncisi gerçekleştirilen GYODER Gayrimenkul Zirvesi, Şişli'deki İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Gayrimenkul piyasasının gelişimi, depremden etkilenen kentlerdeki dönüşüm ve yapılaşma, gayrimenkul sektöründeki amaç ve misyonların sektör ortaklarıyla paylaşıldığı ve iş dünyasından pek çok kişinin katıldığı zirveye eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum ve bunun yanı sıra, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu da katılım sağladı. Kurum, depremden etkilenen 11 kentteki çalışmaları çerçevesinde GYODER yönetimine teşekkür etti. Kurum, kentsel dönüşümün önemi, İsrail-Filistin çatışması ve İstanbul'da cumartesi düzenlenecek Büyük Filistin Mitingi hakkında konuştu.

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi start aldı! Gayrimenkul sektörü konuşuldu!

"DEVAM EDEN 400 BİN KONUTUN İNŞASI VAR"

Deprem bölgesinde inşasına başlanan evlerden bir kısmının kasımdan itibaren teslim edileceğini ifade eden Kurum, "Depremle mücadele konusunda bedeli ne olursa olsun biz kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz mantığıyla Sayın Cumhurbaşkanımız 2012’de kentsel dönüşüm seferberliğini başlattılar. Şu ana kadar, 2 milyon 200 bin evin dönüşümünü yaptık. Bunun da örneği dünyada bulunamaz. Ben beş senelik bakanlık görevim süresince 81 ile gittim. Ayrıca, 500'ü aşkın ziyaret gerçekleştirdim. Nerede bir sel, yangın, afet olsa 3 saat sonra orada vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Diğer yandan da kentlerin dönüşümü, uygarlığımızı yaşatmak, kentlerimizi dirençli hale getirmek için bir yandan iklim değişikliğiyle mücadele ederken, diğer yandan da deprem dönüşümünü gerçekleştirmeye gayret gösterdik. Başlattığımız çok sayıda projeyle şu an sahada süren 400 bin konutun inşası var. Bunların 170 bini İstanbul'da, İstanbul'umuzun 39 ilçesinde örnek dönüşüm projeleri gerçekleştiriyoruz" dedi.

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi start aldı! Gayrimenkul sektörü konuşuldu!

MALİYETİN YARISI ARSA

Öte yandan, GYODER, Türkiye'de erişilebilir kiralık konut sağlamak için 1.5 yıl önce "Erişilebilir Konut Komitesi" kurdu. Türkiye'de barınma problemi durumuna gelen konut krizinin çözülmesi amacıyla kafa yormaya başladı. Dünyanın pek çok bölgesinde arsanın konut geliştirme sürecinde meydana getirilen toplam değerden aldığı pay yüzde 20 iken, Türkiye’de bu oran yüzde 50 seviyesini buluyor. GYODER'in kurduğu komite, arsa maliyetlerinin aşağı çekilmesiyle fiyatların ucuzlayacağı düşüncesiyle projeyi geliştirdi.

Konutta talep resmen çakıldı! Önceki aylara göre yüzde 50'lik sert düşüş!

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Kanun teklifi komisyondan geçti!  

Geri Dön