05 / 05 / 2024

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı branşları açıklandı mı? Sağlık çalışanları hemen bakın!

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı branşları açıklandı mı? Sağlık çalışanları hemen bakın!

Sağlık Bakanlığı, yeni yıl itibarıyla 85 bin personel alacak. Geçen sene en çok alım Hemşire kontenjanından olurken, bu seneki branş dağılımları merak ediliyor. Peki 2022 Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı branşları açıklandı mı? İşte ayrıntılar...



Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ile ilgili tüm ayrıntılar, başvuru kılavuzunun yayımlanmasının ardından kesinleşecek. Kılavuzda başvuru tarihleri, kadro ve branş dağılımlarına detaylı şekilde yer verilecek.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sağlık Bakanlığı, 2021'de en çok alımı Hemşire kadrosunda gerçekleştirmişti. Bu sene de benzer şekilde branş dağılımlarında Hemşire kadrosunun öne çıkacağı ifade ediliyor. 

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı branşları açıklandı mı? Sağlık çalışanları hemen bakın! 

2021'de 10 bin 348 Hemşire, 1.600 Ebe, 6 bin 604 Sağlık Teknisyeni/ Teknikeri, psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi alımı gerçekleştirilmişti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 85 bin personel alımı ile ilgili açıklamasında çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, "Bu dönemde düşünün bizim 32 bin poliklinik odamız var. Tüm bu poliklinik odalarında hizmet vermek üzere bu yıl tıbbi sekreter koyacağız" ifadelerini kullandı ve hekimlerin sekreterlik işlerini yapmaktan kurtulacağını belirtti. 

"Bu sayede hekimlerin hastaya daha fazla odaklanmasına, daha iyi hizmet vermesine imkan sağlanacak" diyen Bakan Koca, yaşanan tüm aksaklıkların tek tek çözüldüğünün görüleceğine dikkat çekti. 

Tarım Kredi indirimi patlattı! Tarım Kredi'de çay, tavuk eti, deterjan fiyatları dip yaptı! 20 Ekim 2022 fiyat listesi

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında Ocak şoku! Yeni maaşlar kaç lira olacak? Hemen zamlara bakın!

Elinde altını olanlar uyanık olun! Altının Efendisi'nden kıyamet gibi açıklama geldi, duyan kafayı yedi! Hemen göz atın


Geri Dön