İş Fırsatları

Sağlık Bakanlığı duyurdu! 27 bin personel alınacak! İşte detaylar!

Sağlık Bakanlığı personel alımı yapılacağını açıkladı. 27 bin personel Sağlık Bakanlığı bünyesinde işe alınacak. İşte detaylar!Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alacak

Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin açıklamalar merakla takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alacak.

İşte personel alımına dair detaylar!

Sağlık Bakanlığı, 27 bin personel alımı yapacağını duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararları sonrasında gözler Sağlık Bakanlığından gelecek habere çevrildi.

Vatandaşlar, 27 bin personel duyurusundan sonra "2022 Sağlık Bakanlığı sağlık personeli alımı başvurusu ne zaman, şartları nelerdir? şeklinde sorular sormaya başladı. İşte merak edilenler...

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI DETAYLARI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan karara göre; eleman alımında güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında, sağlık hizmetlerinin verimli bir şekilde yürütülebilmesi için 2022 yılının sonuna kadar uygulanmak üzere istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personeli sayısı 27 bin olarak saptandı.

SAĞLIK PERSONELİ BRANŞ DAĞILIMI NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan karara göre; 2022 yıl sonuna kadar 19 bin 694 uzman doktor, 7 bin 114 doktor, 147 ebe, 38 sağlık memuru, 3 hemşire, 1 diyetisyen, 1 diş doktoru, 1 psikolog ve 1 sağlık teknikeri sözleşmeli olarak alınacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

Başvuruların ne zaman ve nasıl yapılacağına dair resmi açıklama henüz gelmedi. Ancak Mart ayında yapılan 10 bin personel alımı başvuru şartları şu şekildedir; 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yapılacaktır.

663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi uyarınca mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamazlar.

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alan vatandaşlar ve 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlayamazlar.  Durumu "Başvuru Genel ve Özel Şartlarına" elverişsiz olan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı durumda istenen belgeleri süresi içinde teslim etmeyen adaylar da göreve başlatılmayacaktır.

Bakan Bilgin EYT için müjdeyi verdi! İşte EYT bekleyenleri havalara uçuracak haber!

Tüm öğrenciler yararlanacak! 1,611 TL yardım ödemesi başladı! İşte detaylar!

Trafik sigortası primlerine güncelleme! Trafik sigortası yapacaklara kötü haber!