06 / 05 / 2024

Sağlık bakanlığı personel alımı 2023! Sağlık Bakanlığı personel alımı 2023 başvuru ne zaman yapılacak?

Sağlık bakanlığı personel alımı 2023! Sağlık Bakanlığı personel alımı 2023 başvuru ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımı 2023 başvuru tarihi açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? sorusu gündemi meşgul etmeye başladı. İşte bu konuya dair detaylar!



Sağlık Bakanlığı personel alımı konusunda açıklamanın kısa zamanda Bakan Fahrettin Koca tarafından yapılması bekleniyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2023 BAŞVURU NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı personel alımının ikincisine dair ayrıntılar merak konusu oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha önce yaptığı duyuruda "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapacağız. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız." İfadelerine yer verdi. Ataması yapılan 30 bin sözleşmeli sağlık personelinden 15 bin 537'si tıbbi sekreterlerden ve 5 bin 831'i ise hemşirelerden oluşmaktadır.

Sağlık Bakanlığı'ndan ikinci personel alım tarihine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili detaylar belli olur olmaz haberimizde yer vereceğiz. Sağlık Bakanlığı personel alımı için kura çekilişi illerin trafik koduna göre sıralı şekilde, her bir il ve meslek için ayrı ayrı gerçekleştirilecektir. Sağlık Bakanlığı kura sonuçlarını öğrenmek isteyen vatandaşlar, http://iscisonuc.saglik.gov.tr/ adresi aracılığıyla kolay bir şekilde sorgulanabilirler. 

SAĞLIK BAKANLIĞI İKİNCİ ALIM BRANŞ VE KONTENJANLAR BELLİ OLDU MU?

Sağlık Bakanlığı'nın ilk etapta yaptığı alımlarda ataması yapılmış olan 30 bin sözleşmeli sağlık personelinin 15 bin 537’sini tıbbi sekreter, 5 bin 831’ini ise hemşirelerden meydana gelmektedir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce yaptığı açıklamada tıbbi sekreter kadrosuna alım yapılacağını belirtmişti. İlk etap olarak 15 bin 537 tıbbi sekreter alımı yapıldı. İkinci alımlarda da teknisyen, hemşire ve tıbbi sekreter kadrolarına alımın yapılması beklenmektedir. Kontenjan ve branşlar ÖSYM tarafından yayınlanacak olan kılavuz ile beraber belli olacak.


Geri Dön