08 / 05 / 2024

Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak mı? 2022 sağlık atamaları ne zaman?

Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak mı? 2022 sağlık atamaları ne zaman?

Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak mı? soruları son dönemde sıklıkla sorulmaya devam ediliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyenler, Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak mı? 2022 sağlık atamaları ne zaman? sorularına yanıt arıyor.



SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI YAPACAK MI?

Sağlık Bakanlığı personel alımları gündemde yer alan konulardan biridir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla birlikte, Sağlık Bakanlığı'nın 85 bin kadro açacağı haberini paylaştı.

Sağlık Bakanı Koca açıklamasında, "Sağlıkta Beyaz Reform’a destek kuvvet, 85 bin yeni çalışma arkadaşı! Görülmemiş başarılar adına görülmemiş büyüklükte bir kadro açılıyor ve oluşturuluyor. Gözümüz aydın. Bakanlığımız, bu yıl 85 bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan bile fazla! Gözümüz aydın" şeklinde paylaşımda bulundu.

2022 SAĞLIK ATAMALARI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığının "2022 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası İlanı" geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'de yayımlanarak bildirdi. Yayınlanan bu ilanda yer alan "2022 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası Takvimi"ne göre, PBS üzerinden başvurular 23 Eylül Cuma tarihinden 29 Eylül Perşembe saat 18.00'e kadar yapılacağı duyuruldu.

Başvuru sonrasında değerlendirme sonuçları ise 11 Ekim Salı günü PBS üzerinden ilan edileceği bilgisi verildi. İncelemeler neticesinde de başvuruları reddedilenlerin itirazları, 11 Ekim Salı gününden 12 Ekim Çarşamba saat 18.00'e kadar PBS üzerinden alınacaktır. Bu itiraz sonuçları 17 Ekim Pazartesi PBS üzerinden açıklanacağı bildirildi. Kura çekimi 18 Ekim Salı günü yapılacak, yeri ve saati "http://yhgm.saglik.gov.tr" web adresinden ilan edilecek. Atamaya esas evraklar, 2 Kasım Çarşamba saat 18.00'e kadar hazırlanıp teslim edilebilir. Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli çalışanlar ve özel sağlık tesislerinde çalışan personeller, kurumlarıyla ilişiklerinin kesildiğine dair belgeyi atamaları yapıldıktan sonra göreve başlayacakları sağlık tesisine verebilirler.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurularının ne zaman olacağı sorgulanıyor. Başvuru tarihleri ve şartlarına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Hisseli tapu nedir? Hissedar kendi payını satabilir mi?

TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek?


Geri Dön