04 / 05 / 2024

Sağlık turizmi 5 yılda patlayacak!

 Sağlık turizmi 5 yılda patlayacak!

Termal ve medikal turizm sektörünün, 5 yılda turist sayısını yüzde 178, bu yolla elde edilen geliri de yüzde 240 artırması hedefleniyor. "Sağlık turizmi" eylem planı, iddialı hedeflerle dolu.



BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı dönüşüm programında yer alan "sağlık turizmi" eylem planı, iddialı hedeflerle dolu. Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Programı Eylem Planı'na göre bu alana yapılacak yatırımlarla termal turizm yatak kapasitesi 42 binden 100 bine, termal turizm turist sayısı 500 binden 1,5 milyona, medikal turizm turist sayısı 308 binden 750 bine çıkarılacak. 


GELİR HEDEFİ 9,3 MİLYAR

 Bu yolla sektörün sağlayacağı döviz girişinin ise yıllık 2,7 milyar liradan 9,3 milyar liraya çıkarılacağı varsayılıyor. Bu hesaba göre gelirlerin yüzde 240 artırılabilmesi için 4 yıl içinde sektörde turist sayısının yüzde 178 artması gerekiyor. 


AVRUPALI YAŞLI NÜFUS 

Bunu sağlamak için hedeflenen bölge ise Türkiye'ye 4 saat uçuş mesafesinde olan ülkeler olarak belirlendi. Bu kapsamda özellikle Avrupalı yaşlı nüfusun Türkiye'deki kaplıcalarda tedavi edilmesi öngörülüyor. Kaplıcaların yanı sıra bu ülkelerde pahalı sağlık hizmeti alan ABU nüfusun Türkiye'ye çekilerek hastanelerde tedavi edilmesi de hedefleniyor. 


YABANCI TIP ÖĞRENCİSİ 

Yabancıların Türkiye'ye çekilmesi için bir dizi tanıtım programlan yapılacak. Ancak en önemli yöntem olarak yabancı öğrencilerin Türkiye'de tıp fakültelerinde okutulması belirlendi. Bu amaçla kontenjan artırılacak. Bu öğrencilerin mezun olup kendi ülkelerine döndükten sonra Türkiye için irtibat noktası olacağı, sağlık hizmetlerinin bu öğrenciler aracılığıyla tanıtılacağı düşünülüyor. 


Karadeniz Gazetesi 


Geri Dön