29 / 07 / 2024

Sagun Grup Girit'te çiftlik kuracak

Sagun Grup Girit'te çiftlik kuracak

Girit'te balık yetiştirmek için çiftlik kuracak olan Sagun Grup, Yunan adalarındaki yatırımlarını artırmayı planlıyor


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Grup kriz nedeniyle zora giren Yunan balık çiftliklerine de talip olmayı hedefliyor
Sagun Group, Akdeniz'i Türk balık çiftlikleriyle donatacak. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Sagun, Girit'te balık yetiştirmek için şirket kurup çiftlik izni aldıklarını söyleyerek, "Yunan adalarındaki yatırımlarımızı artıracağız. Yunanlı balıkçılar devletlerinden önemli miktarda teşvik alıyorlardı. Şimdi ülke krizde ve teşvikleri kesildi. Zaman içinde zora girecek balık çiftliklerine talip olacağız" dedi.
Girit'teki çiftlikte yetiştirilecek balıkları AB ülkelerine ve Japonya'ya ihraç edeceklerini kaydeden Sagun, "Tek rakibimiz Yunanistan kriz nedeniyle balıkçılığa desteği kaldırınca Avrupa'daki tek söz sahibi Türkiye oldu" diye konuştu.

Akdeniz'i çiftlikle donatacak
Bir süre önce Libya'da Kaddafi'nin oğluyla çiftlik kurduklarını belirten Sagun, "Burada üreteceğimiz balıkları Afrika pazarına satacağız. Ardından Mısır'da yatırım yapmayı hedefliyoruz" dedi. Çiftliklerinde orkinos (ton), çupra ve levrek yetiştirdiklerini anlatan Sagun, "Altı tane avcı gemimiz var. 38 tekne de bize bağlı olarak av yapıyor. Toplam 800 çalışanımız var" diye konuştu.
Çiftliklerin her birinin 10 milyon doları aşkın yatırımlar olduğunu kaydeden Sagun, "Tüm Akdeniz'de çiftlikler kuracağız" dedi.

`Japonya'ya paketli suşi gönderiyoruz'
ABD'den Japonya'ya, Kanada'dan Güney Kore'ye ve Çin'e kadar 130 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Sagun, Japonların önemli bir balık ithalatçısı olduğunu söyledi. Çiftliklerde yetiştirilen orkinosların suşi yapımında kullanılmak üzere Tokyo Balık Hali'nde `Sagun' markasıyla satıldığını anlatan Sagun, "Orkinosları belirlenen standart boylarda vakum paket olarak hazırlayıp tazeliği bozulmadan Japonya' ya ihraç ediyoruz" dedi.
Sagun Group bünyesinde bulunan 5 ayrı şirketten biri olan Marines Gıda Ürünleri'nin de 2005 yılından bu yana Türkiye'de iç pazara hizmet verdiğini belirten Sagun, "Market ve otel zincirlerinin büyük bölümünde Marines marka dondurulmuş ürünlerin satışını yapıyoruz. Sektörün ilk iki markasından birisiyiz. Bu konuda ihtisas markası olmak istiyoruz" diye konuştu.
Eylem Türk / Milliyet


Geri Dön