23 / 05 / 2024

Sahibinden satılık taklit Beyaz Saray!

Sahibinden satılık taklit Beyaz Saray!

İran asıllı ABD'li Fred Milani 7 yıl önce yaptırdığı taklit Beyaz Saray'ı satışa çıkardı



Oval Ofis'i ve Lincoln'un Yatak Odası ile her yıl milyonlarca kişinin turistik gezi yaptığı Beyaz Saray'ın aynısı olan bina 10 milyon dolara satılıyor. Milani'nin “Mecburiyetten satıyorum” dediği Mini Beyaz Saray Atlanta'da bulunuyor. 20 bin dönüm arazi içinde yer alan Beyaz Saray'da krallar gibi yaşadığını söyleyen Milani, “Ekonomik kriz yüzünden başkanlığım 7 yıl sürebildi” dedi.
Star

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Beyaz Saray satılığa çıktı

Satılık: Oval Ofis ve Lincoln yatak odasıyla eşyalı bahçeli Beyaz Saray, pazarlıkla 10 milyon dolar'... Böyle bir ilan kulağa pek inandırıcı gelmese de bu bir şaka değil. Tek fark var: Satışa çıkan Beyaz Saray, Washington'da değil, Atlanta'da. Dış cephesi, bahçesi, havuzu, hatta Oval Ofis'iyle Beyaz Saray'ın birebir kopyası olan bu binayı Fred Milani inşa ettirdi. Ancak mini Beyaz Saray şimdi satışta. İran asıllı Amerikalı Milani, yedi yıl önce yaptırdığı binayı ekonomik krizden dolayı satmak zorunda.
Kopya Beyaz Saray'ın sahibi, “Satmak istemiyorum ama mecburum” diyor. Atlanta'da yeni sahibini arayan binanın kapı komşusu Keith Klugman da halinden hayli memnun. Klugman, Beyaz Saray'ın yanı başında oturuyor olmanın çok havalı olduğunu söylüyor. Ama 57 yaşındaki komşu, yapıyı ziyarete gelen sayısız turist kalabalığının ilgisinden rahatsız olduğunu da ekliyor.
Radikal

14 milyon liraya çakma Beyaz Saray
  
ABD'nin Georgia eyaletinde 7 yıl önce inşa edilen Beyaz Saray'ın küçük örneği, 10 milyon dolara (14 milyon TL) satışa çıkarıldı. İran kökenli Amerikalı olan Fred Milani (57) tarafından yapılan 'sahte' Beyaz Saray'da, oval ofisten Lincoln'ün yatak odasına kadar her şey mevcut. Tavanında ABD Başkanlık armasının bile işlendiği küçük saray, son dönemde turistlerin de ilgi odağı olmuştu.
Akşam


Geri Dön