02 / 10 / 2024

şžahin Eroğlu: Önümüzdeki yıl 250 yeni mağaza açacağız!

şžahin Eroğlu: Önümüzdeki yıl 250 yeni mağaza açacağız!

Eroğlu Grup çatısı altında tekstil sektöründe faaliyet gösteren Colins, çin"de 500 mağazası olan bir perakende zincirini satın alarak bu pazarda büyümeyi hedefliyor




Colins, çin"e girmek için 500 mağazası olan bir perakende zinciri ile pazarlık yaparken bir yandan da dünya starlarıyla görüşüyor. Anlaşma sağlanırsa Geroge Clooney ve Jude Law, Colins"in Uzakdoğu"daki reklam yüzü olacak

Eroğlu Grup çatısı altında tekstil sektöründe faaliyet gösteren Colins, çin"de 500 mağazası olan bir perakende zincirini satın alarak bu pazarda büyümeyi hedefliyor. Reklam yüzünü de dünya starlarından seçen marka, George Clooney veya Jude Law gibi isimlerle Uzak Doğu pazarına jeansı sevdirmeyi amaçlıyor. Eroğlu Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı şžahin Eroğlu, çin pazarının büyük bir tüketim potansiyeli olduğunu ifade ederek œNüfusu ve tüketim oranıyla çin bizim girmek istediğimiz en önemli pazarların başında geliyor. 1995 yılından bu yana ticaretimizi sürdürdüğümüz çin"de fiilen bulunabilmek adına, 500 perakende mağazası olan bir şirketi satın alacağız. Görüşmeler sürüyor. Kısa süre içerisinde bu iş biter dedi.

çİNLİLER"E BU İşžİ ÖĞRETECEĞİZ

Ülkede jean kullanımının az olduğuna dikkat çeken Eroğlu œBu ülkede rekabet yok. Jean kullanımı nüfusa oranla çok az, spor giyim pek revaçta değil. Bu unsurlar pazarda hızlı büyümemize neden olacak. Bizim markamız katma değeri olan ürünler üretiyor. Modayı yakında takip ediyor. çinliler"e bu işi öğreteceğiz diye konuştu. Reklam yüzü olarak George Clooney ve Jude Law gibi dünya starlarıyla görüştüklerini belirten Eroğlu œUluslararası bir marka olmamız sebebiyle reklam yüzü olarak kullanacağımız isimlerde dünyaca tanınan isimler olacak. Önümüz yıl reklam yüzü olarak kullanacağımız isimler dünyada ve özellikle yeni gireceğimiz çin pazarında bize büyük katkı sağlayacak dedi.

HAFTADA 3 MAĞAZA AçACAĞIZ

Eroğlu 32 ülkeye ihracat yapan ve dünya genelinde 530 mağazaya sahip olduklarını belirterek œÖnümüz yıl 250 yeni mağaza açacağız. Bunun yarısı Türkiye"de yarısı yurtdışında olacak. Türkiye"de geçen yıl haftada iki mağaza açma planımız vardı, bunu gerçekleştirdik. şžimdiki hedefimiz haftada 3 mağaza dedi.

Olaylar Mısır"da maaşları   düşürdü

¢ Ülkede yaşanan gerginlik sebebiyle Mısır para birimi Paund"un dolar karşısında değer kaybettiğini belirten Eroğlu œBiz Mısır"da 3 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Paund dolar karşısında son 6 yılın en kötü zamanlarını yaşıyor.   Kur hareketleri çalışana verdiğimiz maaşları etkiledi. Yani maaşlar düştü. Kişi başı 30 dolar daha az para ödemek durumunda kalıyoruz. Aslına bakarsanız bu durum tasarruf sağlamamıza neden oldu. Fakat bu şekilde kar etmek para kazanmak doğru değil. Suların bir an önce durulmasını istiyoruz dedi.

Hayvancılıkta hedefimiz büyük

Hayvancılıkta yeni yatırımlar yapacaklarını ifade eden Eroğlu œBu konuda ciddi bir araştırmamız var. Bizim için yeni bir sektör.   Trakya ve İç Anadolu bölgelerinde fizibilite çalışmaları yapıyoruz. 3-5 bin hayvanla bu işlere girmeyiz yapacağımız yatırımlar çok büyük olacak dedi. Eroğlu, inşaatta da 2015"e kadar ilk 3"ü hedeflediklerini anlattı.

KAAN ZENGİNLİ/Star


Geri Dön