Sektörel

Sahte ilanla kapora' tuzağına dikkat!

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz yaptığı açıklamada ev kiralamak isteyen öğrenci ve velilerini, 'sahte ilan' ile 'kapora' dolandırıcılığına karşı uyardı. İşte Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz'ün konu ile ilgili o açıklamaları...


Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, üniversite kaydından sonra yerleşeceği kentte bütçesine uygun konut kiralamak isteyen öğrenci ve veliler için ‘sahte ilan' ile 'kapora' dolandırıcılığı ile ilgili uyarılar yaptı. 

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda “Konutu, tapu sahibi ya da emlakçının yetkisini sorgulamadan kapora ya da depozito ödemeyin" diye konuştu. İşte Neşet Gündüz’ün konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamaları…

Üniversitelerin kayıt dönemi sonrası gayrimenkul sektöründe büyükşehirlerde 'kiralık konut’ arayışındakilerin sayısı da arttı. Bütçesine uygun konut kiralamak isteyen öğrenciler ve aileleri sık sık internetteki sahte ilanlarda dolandırıcıların 'kapora' tuzağına düşmeye başladı.

Gerçekte olmayan evlere dair bilgilerin yer aldığı ilanlarda, bağlantı kurdukları vatandaşlarla telefon görüşmesi sonrası para isteyen dolandırıcılar, ucuza konut kiralamak isteyenlere mağduriyet yaşattı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre havale yoluyla kapora ödenmesi sonrası ilanı kaldıran, telefon hattını iptal eden dolandırıcılardan şikayet edenler, haklarını aramak için savcılık veya  tüketici hakları derneklerine başvuru yaptı.

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada internet ilanlarında konut kiralamak isteyenlerin kötü niyetli kişiler tarafından dolandırılma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Açıklamasında konut kiralayacakların dolandırılmamak için dikkatli olması gerektiğini dile getiren Gündüz, "İlanı verenler konut kiralamak isteyenden beğendiği gayrimenkulü ilan sayfasından kaldırmak için kapora istiyor. Vatandaşlar da heyecanla para gönderiyor. Dolandırıcılar, ilan 1 gün kalsa da 10-15 kişiyi böyle dolandırıp ciddi kazanç sağlıyor. Yurttaşlar kiralamak istediği evi görsün, tapu sahibiyle görüşsün veya emlakçı kiraya veriyorsa vekalet istensin, yetkisi sorgulansın, meslek odasına üyeliği incelensin. Eğer söz konusu bu şartlar gerçekleşmiyorsa tüketiciler aldanmasın. Kapora veya depozito ödemesin" dedi.

 

Orhan Pamuk'un haberlere konu olan Tarabya Apartmanı'nda kiralık dairesi bulunmuyor!

Elinde kısıtlı bütçesi olanlar bile konut almaya başladı: Fiyatlar da hareketlendi! 

Fuzul Topraktan Yeni Esenler projesi görücüye çıkıyor!