05 / 05 / 2024

Sahte KİPTAŞ çetesi ucuz fiyat vaadiyle vatandaştan para topladı!

Sahte KİPTAŞ çetesi ucuz fiyat vaadiyle vatandaştan para topladı!

İstanbul'da kendilerini KİPTAŞ ve banka görevlisi olarak tanıtan bir çete,  FETÖ'cülere ait olduğunu öne sürdükleri daireleri ucuz fiyata verme vaadiyle vatandaşlardan para topladı.



İstanbul’da Florya, Yeşilköy ve Bakırköy gibi lüks bölgeleri mesken tutan bir çete, kendilerini KİPTAŞ ve banka görevlisi olarak tanıtıp FETÖ'cülere ait olduğu öne sürdükleri daireleri ucuz fiyata satma vaadiyle vatandaştan para topladı.

Sabah'tan Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre; Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede kendisini üst düzey KİPTAŞ yöneticisi olarak tanıtan Ayşe U., Demet S. ve eşi Hadi S.'nin de bulunduğu 6 şüpheli yer aldı. 5 vatandaşın yanı sıra KİPTAŞ ve özel bir banka da mağdur sıfatıyla iddianameye girdi.

Şüpheliler hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Şüphelilerin sözde evleri pazarlarken KİPTAŞ'ın reklam kataloglarını ve inşaat resimlerini de kullandıkları belirlendi.

İddialara göre şüpheliler, mağdurlara FETÖ'den yurtdışına kaçan kişilerin KİPTAŞ bünyesinde daireleri olduğunu, bu dairelerin ucuza alınabileceğini belirterek, "Satılacak dükkanların kiracıları hazır. Bankada da yönetici tanıdıklarımız var. Onlara da kiraya vereceğiz" dedikleri öğrenildi.

Mağdurların avukatı Orhan Adagül, "Şikayetçiler arasında iki yıla yakın süre boyunca bu kişilere aydan aya taksit adı altında para ödeyen mağdurlar var. Mağdurlara sahte sözleşmeler ve ödeme planları imzalatılarak ve hatta vekaletnameler çıkarttırılarak onlarda sanki gerçek bir alışveriş oluyormuş hissiyatı uyandırmışlar" dedi.

Ev alacaklar dikkat! 'Ev alıyorum' derken dolandırılmayın!


Geri Dön