18 / 05 / 2024

Sakarya Karasu'da ucuza satılan arsa tartışmaları!

Sakarya Karasu'da ucuza satılan arsa tartışmaları!

Karasu Belediyesi'nin 3 bin 397 metrekarelik arsasının çok ucuz fiyatla Gaziemirli bir vatandaş satıldığı iddiası ilçeyi karıştırdı. 45 milyonluk tartışmalık ihaleyi de Gaziemirli Başkan Yardımcısı yapmıştı.



Karasu Belediyesi'nin 3 bin 397 metrekarelik arsasının çok ucuz fiyatla Gaziemirli bir vatandaş satıldığı iddiası ilçeyi karıştırdı. 45 milyonluk tartışmalık ihaleyi de Gaziemirli Başkan Yardımcısı yapmıştı 


ADAPAZARI-KAYNARCA KAVŞAĞI 


Karasu Belediye Meclisi toplantısında gündeme 3 bin 397 metrelik arsa satışı damgasını vurdu. Karasu-Adapazan-Kaynarca kavşağında yer alan yeni terminal arazisinin bitişiğindeki arsanın satış ihalesini gündeme getiren MHPli üyeler Mehmet Çatalbaş ve Mehmet Kara satıştan kimsenin haberi olmadığını ileri sürdüler. Başkanı Mehmet Ispiroğlu ise satışla ilgili tüm yasal koşullarını yerine getirildiğini iddia etti. 


METREKARESİ 180 LİRADAN 


Çatalbaş arsanın  İzmir  Gaziemir İlçesi'nde oturmakta olan Mehmet Fethi Kahyaoğlu'na metrekaresi yaklaşık 180 liradan ihaleyle satıldığını belirterek, bu fiyatın piyasa değerinin çok altında olduğunu iddia etti. Çatalbaş, yeni terminal binasının yapılmasıyla birlikte arsa değerinin kat be kat artacağına işaret etti. 

Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise satışla ilgili tüm yasal koşulların yerine getirildiğini belirtti.


GAZİEMİRLİ BAŞKAN YARDIMCISI 


Alıcı Mehmet Fethi Kahyaoğlu'nun Gaziemirli olması, bu satışın bir süre önce afet gerekçesiyle yapılan, pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ve tartışmalara neden olan 45 milyonluk ihaleyle bağlantısı olabileceğini düşündürdü. Bilindiği gibi söz konusu ihalede komisyon başkanlığını, İzmir Gaziemir Belediyesi çalışanı ikeıı geçici görevle Karasu Belediye Başkan Yardımcılığı'na atanan Cengiz Kuçhan yapmıştı. 




Geri Dön