02 / 05 / 2024

Sakarya lojistik anlamda merkez haline gelecek!

Sakarya lojistik anlamda merkez haline gelecek!

Sakarya’nın her zaman önemli bir yeri olduğunu belirten Emlak İstasyonu Yönetim Kurul Başkanı (Ceo) Birol Polat, Karasu Demiryolu ve limanın Sakarya’ya kazandırılması ile şehrin adeta uçuşa geçeceğini ifade etti.



Sakarya’nın her zaman önemli bir yeri olduğunu belirten Emlak İstasyonu Yönetim Kurul Başkanı (Ceo) Birol Polat Otomotiv Şehri Sakarya projesinde, Türk Traktör ’ün Sakarya’ya gelmesi. Milli Tren ve Milli Tankımız burada Sakarya’da üretiliyor dedi.


Yeni yatırımlar

Karasu Demiryolu ve limanın Sakarya’ya kazandırılması ile şehrin adeta uçuşa geçeceğini ifade eden Polat, “Sakarya bu yatırımlar ile adeta uçacak. Lojistik anlamda Sakarya çok önemli bir merkez haline gelecek. Önemli bir yatırım olacak. Liman ve demiryolu Sakarya’ya yeni gelecek yatırımcılar için son derece cazip bir imkân” dedi.


Alman otomotiv devi BMW'nin Sakarya Karasu’da yatırım yapması hakkında çıkan haberleri degerlendiren Polat, Sakarya'nın otomotiv ihtisas bölgesi ilan edilmesinin meyvelerini vermeye başladığını ifade ederek; Sakarya bu anlamda büyük otomotiv sirketlerinin gözdesi oldu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tanıtılan 'yerli otomobil' prototipi Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden biri haline gelirken otomobilin Karasu'da üretileceği ifade ediyor.


Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin, Karasu’ya yatırım yapma kararı aldıklarını söyledi.. Burası coğrafi konum itibariyle çok önemli. Projelerini gerçekleştirmeleri için hiçbir olumsuz yön yok. dedi



Geri Dön