21 / 05 / 2024

Sakarya Sapanca 'da satılık 42 dönüm tarla! İcradan!

Sakarya Sapanca 'da satılık 42 dönüm tarla! İcradan!

Sapanca İcra Müdürlüğü, bir borçtan dolayı 42 bin metrekare yüzölçümündeki tarlayı 1 milyon 260 bin liraya satışa çıkardığını açıkladı. Detaylar şöyle...



Sapanca İcra Müdürlüğü, bir borçtan dolayı 42 bin metrekare yüzölçümündeki tarlayı 1 milyon 260 bin liraya satışa çıkardığını açıkladı.

Detaylar şöyle:

Sapanca İcra Müdürlüğü 'nden taşınmazın açık aktırma ilanı
Dosya No: 2011/376 TALİMAT  Örnek No: 27
Bir borçtan dolayı satışına karar verilen gayrimenkullerin satış ilanı ilgililerin adreslerine gönderilmiş olup, adreslerde tebliğ yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler içinde iş bu satış ilanı İlanen Tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:
Tapu Kaydı: Sakarya İli Sapanca İlçesi Hacımercan Köyü 2 pafta 636 parselde kayıtlı 42.000 m2 tarlanın tamamı İmar Durumu : Sapanca belediyesi İmar Müdürlüğünce belirlenen imar durumuna göre 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı dışında kaldığı için yapı yapma izni bulunmamaktadır.

Halihazır Durumu Ve Evsafı: Taşınmaz Sapanca ilçesi, Hacı mercan köyü Sülüklü göl mevkii, 2 pafta, 636 parsel adresinde olup Sapanca ilçe merkezine yaklaşık 5 km. mesafededir, olup asfalt yolla ulaşım imkanına sahiptir. Tamamı 42.000,00 m2 alana sahip olan arsa Hacımercan köyü yerleşik alanı yakınında bulunmaktadır.
Yola cephesi olan arsa genel olarak ortalama % 30-40 arası eğime sahiptir. Arazi aynca genel olarak çalılık ve dikenlikle kaplı bakımsız bir arazidir.

Kıymeti: 1.260.000.00 TL Kıymet takdir edilmiştir.
Satış şartları: 1 - (1.) Satış 03/10/2011 günü saat 13:30'dan 13:40'a kadar Sapanca İcra Müdürlüğü'nde; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla (2.Satış) 13/10/2011 günü Aynı yer ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır.
ikinci artırmada ise rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve tahmin edilen kıymetin %40'nı ve satış masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.
2  - Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. % 18 KDV, damga vergisi, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, Tellaliye resmi bedeli satış bedelinden ödenir.
3  - İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır, aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4  - Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.
5  - şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6  - Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatım kabul etmiş sayılacaktan, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/376 Talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.  (www.bik.gov.tr) Basın: 54557
 

Detaylı bilgi için tıklayın

Geri Dön