29 / 04 / 2024

Sakarya'da 466 konutluk proje gelecek yıl tamamlanacak!

Sakarya'da 466 konutluk proje gelecek yıl tamamlanacak!

Sakarya'da depremde yıkılma riski taşıyan konutların sahipleri için inşaatına başlanan 466 konutluk proje, gelecek yıl haziran ayında tamamlanacak. Projeden öncelikle orta hasarlı bina sahipleriyle binaları deprem riski taşıyan vatandaşlar yararlanabile




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yaptığı açıklamada, Yenikent bölgesinde başlatılan çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü belirtti. Projeden öncelikli olarak orta hasarlı ve depremde yıkılma riski taşıyan bina sahiplerinin yararlanabileceğini vurgulayan Toçoğlu, şunları kaydetti: "Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak  TOKİ  ile yaptığımız bir anlaşma sonucunda orta hasarlı bina sahipleriyle binaları deprem riski taşıyan çok katlıbina sahiplerine dönük yeni bir çalışma başlattık.

TOKİ'ye bedelsiz tahsisetiğimiz arazi üzerinde 470 konut inşa ediliyor. İnşaat hızla devam ediyor. Burada talebe göre konut sayımızı da artıracağız. Projeden öncelikli olarak orta hasarlı bina sahipleri ve binaları deprem riski taşıyan vatandaşlar yararlanabilecek. İhtiyaç sahiplerinin uzun vadeyle ev sahibi olabileceği çalışma, 2014 yılı haziran ayında tamamlanacak."

Dokuz Sütun

Geri Dön