28 / 04 / 2024

Munzur Üniversitesi'nin ikinci etap inşaatı gelecek yıl tamamlanacak!

Munzur Üniversitesi'nin ikinci etap inşaatı gelecek yıl tamamlanacak!

Tunceli'de 2008 yılında kurulduktan sonra öğrenci almaya başlayan ve 200 milyon liralık bütçe ayrılan Munzur Üniversitesinde, ikinci etap inşaat projelerinin gelecek yıl tamamlanması amaçlanıyor.



Tunceli'de 2008 yılında kurulan ve 200 milyon liralık bütçe ayrılan Munzur Üniversitesinde ikinci etap inşaat projelerinin tamamlanması için çalışmalar devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kentte 2008 yılında, "Tunceli Üniversitesi" adıyla kurulan ve daha sonra kanun hükmünde kararname ile ismi "Munzur Üniversitesi" olarak değiştirilen kurum, "bilimde öncü, düşüncede özgür" ilkesiyle akademik çalışmalarına devam ediyor.

Üniversite yerleşkesi şantiye gibi 

Kampüs içindeki inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, "Bu yatırımlar içerisinde kütüphane binası, termal otel, akademik birimler ve benzeri birçok donatılar olacak. Önümüzdeki yaz ayına kadar Türkiye'nin en güzel kampüslerinden birisini Tunceli'ye kazandırmış olacağız." değerlendirmesinde bulundu. İnşaat Mühendisliği Mekanik Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Alper Polat da Munzur Üniversitesinin Tunceli için önemli bir getirisi olduğunu dile getirdi.

Munzur Üniversitesi nin ikinci etap inşaatı gelecek yıl tamamlanacak!

Munzur Üniversitesinin kente ciddi anlamda bir katma değer sağladığını ve kentin dinamiklerini etkilediğini aktaran Polat, "Bu inşaatlar kapsamında özellikle 2. etap dediğimiz kapsamda edebiyat fakültesi, iktisat ve idari bilimler fakültesi, sağlık yüksekokulu, güzel sanatlar fakültesi, kongre ve kültür merkezi yapılıyor. Bunun yanı sıra yaklaşık 6 bin metrekarelik kapalı alana sahip kütüphane binası ve yine misafirhane binası inşaatı sürüyor. Burası Tunceli halkına, öğrencilere, akademik ve idari personele bu noktada hizmet verecek." şeklinde konuştu. 

Munzur Vadisi'ndeki yapılaşmanın önünü açan projelere tepki!


Geri Dön