29 / 04 / 2024

İnanlar İnşaat gelecek yıl 6 yeni proje geliştirecek!

İnanlar İnşaat gelecek yıl 6 yeni proje geliştirecek!

Geliştirdiği Terrace konsepti ile konut projeleri geliştiren İnanlar İnşaat, bu yıl gerçekleştirdiği 3 projeye gelecek yıl 6 halka daha ekleme planları yapıyor



Geliştirdiği Terrace konsepti ile konut projeleri geliştiren İnanlar İnşaat, bu yıl gerçekleştirdiği 3 projeye gelecek yıl 6 halka daha eklem planları yapıyor
Terrace Bahçe, Avlu 138 ve Terrace Lido projeleri ile yıl ı kapatan İnanlar inşaat , gelecek yıl geçekleştireceği proje sayısını ikiye katlayarak altıya çıkar dı. Firma, 350-400 milyon TL ciro hedefliyor.
Önümüzdeki yıl lansmana çıkacakları altı yeni proje için kolları sıvadıklarını ve diğer yandan da teslimlere hazırlandıklarını belirten İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Terrace konseptine devam edeceklerinin ilk sinyallerini verdi. 2011"de de Terrace konseptinin Bomonti, Sarıyer ve Kartal olmak üzere 6 yeni noktada daha kendini göstereceğini söyleyen İnan, œYılın ilk aylarında Bomonti"deki projemiz, ardından Sarıyer"deki 3 projemiz ile Anadolu yakasındaki 2 projemiz lansmana hazır hale gelecek. Anadolu yakasındaki projelerden birini 32 Group ile ortak gerçekleştireceğiz diye konuştu.

Ada"da Ayrıca 2010"da başlayan, lokasyon ve tasarım açısından farklı bir yaklaşıma sahip olan Büyükada"daki Terrace Lido , Avlu 138 ve Terrace Bahçe"nin yılın ilk yarısında teslim edileceğini belirten İnan , yeni projelere de değindi. İnan, œBomonti"de 1, Sarıyer"de 3 ve Anadolu yakasında da 2 olmak üzere 2011 yılında toplam 6 yeni projeye başlamayı hedefledik. Yaklaşık 900 ile 1.000 konut imal etmeyi planlıyoruz. Bu konutlardan ciro beklentimizi ise yaklaşık 350-400 milyon dolar olarak öngörüyoruz diye konuştu.

Artık geride kalan yılın kendileri açısından dolu dolu ve verimli geçen bir yıl olduğunu kaydeden İnan, 45 yıldır her şeyin üzerinde tuttukları ˜Önce İnsan" felsefesini tüm projelerine yansıtarak ˜doğru yaşam alanları" sunan projeler geliştirdiklerini söyledi. 2010"da da her zamanki gibi memnuniyet aldıklarını dile getiren İnan, œTerrace Bahçe ve Avlu 138 inşaatları hızlı ilerledi ve hedefind en önce teslim aşamasına geldi. Her ikisinde de yüzde 90 satışlar tamamlandı  şeklinde konuştu.

Bir projeyi hayata geçirirken, özellikle bölgenin geleceğine duydu kları inanç ile yola çık tıklarını anlatan İnan, semte göre mimari anlayış geliştirdiklerini ve bölge göre ihtiyaçları nı göz önünde bulundur duklarını söyledi.

˜Ekonomi büyür, konut ivme kazanır"
Gelecek yıl ekonominin ve buna bağlı olarak tüm sektörlerin yüksek bir ivme kazanacağını söyleyen İnan, bunların başında inşaat ın geldiğini kaydetti. 2015"e kadar bu çıkışın süreceğini öngör en İnan, œKonut kredilerinin enflasyonun gerisinde kaldığı b u dönemi göz önünde bulundurursak gayrimenkul fiyatlarında bir gerilemenin söz konusu olacağını düşünmü yorum. Gayrimenkul fiyatlarında -üstelik yabancılara konut satışının kolaylaştırılması için alınacak kararlar eklenirse- düşüşten ziyade kademeli olarak artışl ar devam edecek diye konuştu.
Yabancılara konut satışının rahatlatılması gerektiğine vurgu yapan İnan, kararı n hemen ardından çok ciddi yatırımların ve nakit paranın ülkeye giriş yapacağını tahmin e ttiğini belirtti.

Sosyal sorumluluğu unutmadı
2010 yılın da sosyal sorumluluklarını da unutmadıklarını belirten İnan, œBu arada 2010 yılında İnanlar"ın kurduğu Mimar Sinan Vakfı"na ait olan vakıf projelerimiz hareketlendi. Sultanbeyli"de Bedrettin İnan Erkek Öğrenci Yurdu, Sağlık Ocağı ve Aşevi projeleri tamamlanarak hayata geçirildi. Yine 2010"da Erzincan"da Ayla İnan Kız Öğrenci Yurdu inşaatı başlatıldı. Projenin tamamlanma aşamasına doğru hızla ilerliyoruz. Bunların yanısıra yine Erzincan"da Terzi Baba Koleji ve Kreşi inşasına başlamak üzereyiz. Bunlar bizim ticari değil manevi amacı olan projelerimiz. Topluma sağlayacağı yararlar göz önüne alındığında bizlere çok büyük mutluluk sağlıyorlar dedi.


Geri Dön