05 / 05 / 2024

Sakarya'da hastane olarak inşa edilen bina lise yapıldı!

Sakarya'da hastane olarak inşa edilen bina lise yapıldı!

Temeli atıldıktan sonra yaklaşık 12 yılda tamamlanabilen, ancak kadro verilmediği için açılmayan Devlet Hastanesi binası, çok programlı lise olarak kullanılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildi



Sakaryanın 5 bin nüfuslu Taraklı İlçesinde 1989 yılında temeli atıldıktan sonra yaklaşık 12 yılda tamamlanabilen, ancak kadro verilmediği için açılmadığından içindeki malzemeleri yağmalanan Devlet Hastanesi binası, çok programlı lise olarak kullanılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildi.

Taraklı ilçe merkezinde 1989 yılında temeli atılan ve 2001 yılında tamamlanabilen 50 yataklı devlet hastanesinde 10 dairelik lojman da bulunuyor. Tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı tarafından doktor, hemşire ve personel ataması yapılmadığı için açılamayan hastane, çürümeye terkedildi. Hastanede bulanan mutfak malzemeleri, çamaşır makineleri, yataklar, tıbbi cihazlar gibi araç ve gereçler de zaman içinde kimliği meçhul kişiler tarafından çalınırken, bazı malzemeler ise çürüdü. Camları, kapıları kırılan hastanenin en son 300 kilogram ağırlığında olan elektrik tesisatının bakır telleri hırsızlar tarafından çalındı. Yer yer sıva ve boya döküntülerinin oluştuğu bina çürümeye terk edildi.

Bugünkü fiyatlarla yaklaşık 10 milyon liraya malolan Taraklı Devlet Hastanesi binasının meslek yüksek okulu olarak değerlendirilmesi düşüncesi de gerçekleştirilemedi. Yıllardır boş olarak kaderine terk edilen hastane binasının çok programlı lise olarak kullanılması için bu kez Milli Eğitim Bakanlığına devredildi.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman hastane binasının okul olarak kullanılması için resmi devir işleminin devam ettiğini belirterek, bu okulun önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.
Hürriyet


Geri Dön