29 / 04 / 2024

Sakarya'da icradan 1.9 milyon TL'ye bina ve arsa!

Sakarya'da icradan 1.9 milyon TL'ye bina ve arsa!

Sakarya 4. İcra Müdürlüğü; Serdivan'da yer alan bina ve arsasını satıyor. Toplamda 1 milyon 905 bin 938 TL olan arsa ve binanın ihalesi 20 Mayıs 2011 günü Sakarya Adliyesi Mezat Salonu'nda açık arttırma suretiyle yapılacak...



 
Verilen ilan şu şekilde;

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:
Tapu Kaydı: Sakarya III. Serdivan ilçesi, adalı serdlvan köyü, 409 ada 4 parselde kain iki katlı betonarme bina ve arsası nitelikli taşınmaz İmar Durumu: Satışa konu taşınmaz mevcut imar durumuna göre Iskan sahası olarak ayrılan alanda kalmakta ve ayrık nizamda 2 katlı (A-2) yapı iznine sahiptir.

Evsafı: Satışa konu taşınmaz Serdlvan İlçesi Bahcellevler mah. Şehit Sinan Cümüstas sok, No:74 adresinde yer almaktadır. Etrafı genellikle konut ağırlıklı olarak yapılaşmış durumdadır, Serdlvan bölgesinin rağbet gören bölgesindedir, Topoğrafik olarak düz bir arazide yer almakta, tüm altyapı ve belediye hizmetlerinden de yararlanmaktadır. Bina bir zemin, iki normal ve birde çatı arası katından ibaret olup betonarme olarak inşa edilmiştir. Dıs cepheleri sıvalı ve boyalı, üzerinde ahşap çatısı mevcut ve kiremit örtülüdür. Yapının tamamı Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu amaçlı kullanılmaktadır. Bu bağlamda yapının zemin katında giriş holü, müdür odası, kafeterya, mutfak, yönetim odası, muhasebe, kuaför ve spor salonu, kazan dairesi vs. bölümler bulunmaktadır. Ayrıca ön kesiminde kapalı yüzme havuzu İle yan cephesinde kafeterya binası İlave edilmiştir. Yapının zemin katında zeminlerin bazı bölümleri granit seramik, bazı bölümleri ahşap laminat parke kaplıdır. Duvarlar alcı sıvalı ve saten boyalıdır. Yer yer asma tavan ve spot ışıklandırmalar vardır. Üstteki normal katlarda ise 32 adet oda bulunmaktadır. Bu odaların tamamında ayrıca banyo ve lavabo-wc bölümleri vardır. Odalarda zeminler ahşap laminat parke kaplı, duvar ve tavanlar alcı sıvalı ve saten boyalıdır. Tavanlarda ayrıca alcı kartonpiyer ve spot ışıklandırma yapılmıştır.

Banyo-wc zeminleri granit seramik, duvarlar tavana kadar seramik kaplıdır. Banyolarda klozet, lavabo, ve kablnll dus tekneleri bulunmaktadır. Binanın tüm dıs pencere ve kapı doğramaları PVC kaplı ve ısıcamlı, ic normal kapılar ise ahşap kaplamalıdır. Binada dogalgaz kombilı kalorifer tesisatı mevcuttur. Ayrıca kameralı gözlem tesisatı mevcuttur. Binanın zemin katı 450 m2,1. ve 2. Katların her biri 563 m2 ve çatı arası katı da 240 m2 olmak üzere toplam alanı 1816 m2 dır. Ana binanın ön tarafındaki tek katlı bölümde kapalı yüzme havuzu bulunmaktadır. Üzeri kapalı, yan cepheleri tamamen Pvc kaplı cam-cerceve ile kapatılmıştır. Zeminleri seramik, duvarları dekoratif tas kaplı, tavanı asma tavanlı olan havuz yapısı 267.75 m2 alana sahiptir. Ayrıca ana binaya bitişik durumda ve sonradan ilave olarak inşa edilmiş tek katlı kafeterya binası mevcuttur. Yemakhane amaçlı yapılan yapı 113.75 m2 alanlıdır. Dıs cephesi komple Pvc kaplı ve ısıcamlı cam-cercevelldlr. Zeminleri seramik, tavanları alcıpan kaplı ve spot aydınlatmalıdır. Arka kemslnde üzeri mermer kaplı tezgahı olan acık mutfak bölümü vardır. Kıymeti: 1.905.938,00-TLdir.

Satış şartları

1 - Satış 20.05.2011 günü 11:40 ile 11:50 Saatleri arasında Sakarya Adliyesi Mezat Salonun'da acık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %-60'ını ve rücfıanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en cok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 30.05.2011 günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da muhammen bedelin % 40'ı İle rüchanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en cok artırana ihale olunur.

2 - Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, tapu alım harcı ve masrafları ile % KDV alıcıya aittir. Tapu satım harcı ve birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir.

3 - İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15 ) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4 - Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince İhale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5 - Şartname, ilân tarihinden İtibaren herkesin görebilmesi icln dairede acık olup gideri verildiği takdirde İsteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6 - Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmls sayılacakları, başkaca bilgi isteyenlerin yukarıda numarası yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları, tapuda adresi bulunup da tebliğ edilmeyen alakadarlara bu İlanın tebliğ yerine geçeceği ilân olunur.
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipler! de dâhildir.
OTeblig yapılamayan İlgililere İİK.'nun 126 ve 127. maddelerine göre Hanen tebliğ olunur.
Dosya No: 2010/344 Talimat.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön