18 / 05 / 2024

Sakarya'da icradan 861 bin 599 TL'ye 2 ev, 2 arsa, samanlık!

Sakarya'da icradan 861 bin 599 TL'ye 2 ev, 2 arsa, samanlık!

Sakarya 6. İcra Müdürlüğü;  Adem Yıldız'ın adına kayıtlı 861 bin 512 TL'lik arsa, kargir bahçeli evi ve 87 bin 90 TL değerindeki arsa, ahşap ev, samanlığı satıyor. Adapazarı'ndaki gayrimenkulleri ihalesi 16 Mayıs 2011 günü açık arttırma suretiyle yapılaca



 Verilen ilan şu şekilde;

İpotekli olup, bir borçtan dolayı satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, vasfı.

1-TAPU KAYDI:
Dosyasında mevcut SAKARYA İLİ ADAPAZARI Tapu Sicil Müdürlüğünün yazılarına göre tamamı ADEM YILDIZ adına kayıtlı olan taşınmazın tapu kaydı; Sakarya ili, Adapazarı İlçesi, papuçcular mah., 184 Ada, 73 parsel sayılı 1.076,89 m2 yüzölçümlü arsa ve bahçeli kargir ev. (gerçekte boş arsa)

İMAR DURUMU:
Taşınmaz imar planlarında İskan sahası olarak ayrılan alanda kalmakta, TAKS=0.40 şartını sağlayacak şekilde ayrık niza da iki katlı (A-2) yapı iznine tabidir. Parselde bir kısım alanlar mevcut imar yollarına isabet etmektedir.

GAYRİMENKULUN HALİ HAZIR DURUMU VE NİTELİKLERİ: Taşınmaz Sakarya ili, Adapazarı İlçesi, papuçcular mah 184 Ada, 73 parsel sayılı 1.076,89 m2 yüzölçümlü arsa ve bahçeli kargir ev, taşınmaz gerçekte boş arsa konumundadır. Arsa yenicami meydanına yaklaşık olarak 300 metre mesafededir. Komşu yerler işyerleri olarak düzerifenmiştir. Şehir merkezinde olup ana caddeye cephelidir. Bütün hizmetlerden yararlanmaktadır. Yer araba galerisi olaıjak kullanılmaktadır. Borçlu şirket YILDIZ KARDEŞLER PETROL ÜRÜNLERİ TİCARET VE SANAYİ LTD. ŞTİ. Olup rehinli gayrimenkul ADEM YILDIZA aittir.
SATIŞ SAATİ: 10:00-10:10   

MUHAMMEN BEDELİ: 861.512,00 TL olarak belirlenmiştir.

2 -TAPU KAYDI:
Dosyasında mevcut SAKARYA İLİ ADAPAZARI Tapu Sicil Müdürlüğünün yazılarına göre tamamı ADEM YILDIZ adına kayıtlı olan taşınmazın tapu kaydı; Sakarya ili, Adapazarı İlçesi, papuçcular mah., 184 Ada, 74 parsel sayılı 145,15 m2 yüzölçümlü arsa ve ahşap ev ve samanlık (gerçekte boş arsa)

İMAR DURUMU :
Taşınmaz imar planlarında iskan sahası olarak ayrılan alanda kalmakta, TAKS=0.40 şartını sağlayacak şekilde ayrık nizamda iki katlı (A-2) yapı iznine tabidir. Parselde bir kısım alanlar mevcut imar yollarına isabet etmektedir.

GAYRİMENKULUN HALİ HAZIR DURUMU VE NİTELİKLERİ: Taşınmaz Sakarya ili, Adapazarı İlçesi, papuçcular mah. 184 Ada, 74 parsel sayılı 145,15 m2 yüzölçümlü arsa ve ahşap ev ve samanlık; taşınmaz gerçekte boş arsa konumundadır. Arsa küçük olup yaklaşık olarak 3/5'lik kısmı cadde üzerindedir. Yer araba galerisi olarak kullanılmaktadır. Borçlu şirket YILDIZ KARDEŞLER PETROL ÜRÜNLERİ TİCARET VE SANAYİ LTD. ŞTİ. Olup rehinli gayrimenkul ADEM YILDIZ'a aittir.

SATIŞ SAATİ: 10:20 -10:30 

MUHAMMEN BEDELİ: 87.090,00 TL olarak belirlenmiştir

SATIŞ ŞARTLARI:

1-Yukarıda yazılı taşınmazın 1. Satışı 16/05/2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında SAKARYA ADLİYESİ İCRA DAİRELERİ MEZAT SALONU adresinde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 60 ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla taşınmaz 26.05.2011 günü aynı yerde aynı saatlerde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise, gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki; arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan alacaklıların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevrilmesi ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20 si nikbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır.Satış peşin para iledir.alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Damga pulu, KDV.tapu alım harç ve masrafları, tahliye masrafları alıcıya aittir.Birikmiş vergiler, tellaiiye, ve tapu satım harcı ve masrafları satış bedelinden ödenecektir.
3- İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde Dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi halde hakları tapu siciliyle sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse verilen mehil içinde ihale bedelini ödemezse namına yapılan ihale fesholunarak İİK nun 133. maddesi hükmü tatbik olunur.İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/454 TALİMAT sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (ic.İf.Ka. 126)

7- Uygulama aykırılığı nedeniyle alacağa mahsuben ihalenin yapılması veya satış bedelinin İİK 138 mad cümlesinde ipotek alacaklısına ödenmesi durumunda ilgililerin satışı takip ederek İİK 142 mad. Ye göre şikayet veya itirazları olanların bu hakkını 7 gün içinde kullandıklarına dair dosyamıza derkenar ibraz etmeleri İİK 83,100,142,151 ve MK 789,777 maddeye göre ayrıca ilanen tebliğ olunur.

8- Satış ilanı ilgililerin dosya ve tapu kaydında yazılı adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adrese tebligat yapılamaması halinde veya ilgililere yine bu adrese 7201 sayılı tebligat kanunu 35. maddesine göre tebligat çıkartılacağı, adresi bilinmeyenlere ise iş bu satılanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.
(İİK 126) (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Yönetmelik örnek No: 27
DOSYA NO: 2010/454 TALİMAT


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön