17 / 05 / 2024

Sakarya'da iki projenin yüzde 70'i tamamlandı!

Sakarya'da iki projenin yüzde 70'i tamamlandı!

Başkan Toçoğlu, “Yeni itfaiye binası ve sentetik sahada şuan çalışmalarımızın yüzde 70 seviyesinde tamamlandığını söyleyebiliriz. İnşallah Eylül ayında resmi açılışı gerçekleştirilecek 39 Büyükşehir Projesi arasında bu çalışmamız da yer alacak” dedi.



Yeni İtfaiye Binası ve Sentetik Saha Projesi’nde devam eden çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Yeni itfaiye binası ve sentetik sahada şuan çalışmalarımızın yüzde 70 seviyesinde tamamlandığını söyleyebiliriz. İnşallah Eylül ayında resmi açılışı gerçekleştirilecek 39 Büyükşehir Projesi arasında bu çalışmamız da yer alacak” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan Harmanlık Spor Tesislerine ait arazide hayata geçirilen Yeni İtfaiye Binası ve Sentetik Saha Projesi’nde gelinen son noktayı açıkladı. 13 bin metrekarelik alana yayılan çalışmaların yüzde 70 seviyesinde tamamlandığını aktaran Başkan Toçoğlu, yeni projeyi Eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile gerçekleşecek açılış programında şehrin hizmetine sunacaklarını kaydetti.


Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan Yapacak

Toçoğlu, “’Büyükşehir Belediyesi olarak afet yönetimine katkı’ hedefiyle projelendirdiğimiz bir çalışmada daha yolun sonuna geldik. Hamdolsun yeni itfaiye binası ve sentetik sahada şuan çalışmalarımızın yüzde 70 seviyesinde tamamlandığını söyleyebiliriz. İnşallah Eylül ayında resmi açılışı gerçekleştirilecek 39 Büyükşehir Projesi arasında bu çalışmamız da yer alacak. Ve bu önemli projemizin açılışını da Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekleştirecekler. Şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.


İtfaiye Teşkilatına Yeni Bina

Projeye dair detaylardan da bahseden Başkan Toçoğlu, “Projede 10 araçlık büyük bir garaj, misafirhane, teknik büro, lokal servis, basketbol sahası ve toplantı odaları yer alacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla İtfaiye Teşkilatımızı çağın gerekliliklerine uygun ekipmanlarla buluşturma konusunda önemli bir hamle yapmış olacağız. Yine teşkilatımızı son teknoloji sistemlerle buluşturma noktasında da tüm göstergeler açısından olumlu olacak bir projeyi nihayete erdirmiş olacağız. Yeni İtfaiye Merkezi’nin yanındaki 4 bin metrekarelik alana bir de sentetik saha inşa ediyoruz. Burada da çalışmalar sonlanmak üzere” dedi.


Sentetik Sahada İşlem Tamam

Çalışmalara dair ayrıntıları paylaşan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Yeni İtfaiye Binasındaki kaba inşaat çalışmalarımız sona erdi. Dış cephede kaplama çalışmalarımızı da başlatmış bulunuyoruz. Zemin düzenlemesini daha önce tamamladığımız sentetik sahada gerekli diğer tüm işlemlerimiz sonlandı. Çim serme etabı da nihayete erdi. İnşallah ince işçilik, çevre düzenleme ve diğer başlıklardaki çalışmalarımızın ardından bu iki projedeki tüm işlemleri tamamlamış olacağız” ifadelerini kullandı.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi 




Haber Yenigün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan Harmanlık Spor Tesislerine ait arazide hayata geçirilen yeni itfaiye binasında sona gelindiğini duyurdu.


Cumhurbaşkanı

13 bin metrekarelik alana yayılan çalışmaların yüzde 70 seviyesinde tamamlandığını aktaran Başkan Toçoğlu, yeni projeyi Eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile gerçekleşecek açılış programında şehrin hizmetine sunacaklarını kaydetti.


Eylülde açılıyor

Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak afet yönetimine katkı’ hedefiyle projelendirdiğimiz bir çalışmada daha yolun sonuna geldik. Hamdolsun yeni itfaiye binası ve sentetik sahada şuan çalışmalarımızın yüzde 70 seviyesinde tamamlandığını söyleyebiliriz. İnşallah Eylül ayında resmi açılışı gerçekleştirilecek 39 Büyükşehir Projesi arasında bu çalışmamız da yer alacak. Ve bu önemli projemizin açılışını da Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekleştirecekler. Şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.


10 araçlık

Projeye dair detaylardan da bahseden Başkan Toçoğlu, “Projede 10 araçlık büyük bir garaj, misafirhane, teknik büro, lokal servis, basketbol sahası ve toplantı odaları yer alacak. 


Çalışmaların tamamlanmasıyla İtfaiye Teşkilatımızı çağın gerekliliklerine uygun ekipmanlarla buluşturma konusunda önemli bir hamle yapmış olacağız. Yine teşkilatımızı son teknoloji sistemlerle buluşturma noktasında da tüm göstergeler açısından olumlu olacak bir projeyi nihayete erdirmiş olacağız” dedi.


Dış cephe

Çalışmalara dair ayrıntıları paylaşan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Yeni İtfaiye Binasındaki kaba inşaat çalışmalarımız sona erdi. Dış cephede kaplama çalışmalarımızı da başlatmış bulunuyoruz” dedi.



Yenigün


Geri Dön