02 / 05 / 2024

Şakir Yücel Karaman Güngören projelerini açıkladı!

Şakir Yücel Karaman Güngören projelerini açıkladı!

Akit, bu kez Ak Parti Güngören Belediye başkanı ve adayı Şakir Yücel Karaman’ın konuğu oldu. Akit‘e konuşan Karaman, 'Belediyemizin temel amacı, projede halkın mağdur edilmeden, halkla birlikte, halkın benimseyeceği bir dönüşüme imza atmak' dedi...



Yeni Akit, bu kez Ak Parti Güngören Belediye başkanı ve adayı Şakir Yüçel Karaman’ın konuğu oldu. Akit‘e konuşan Karaman, “Belediyemizin temel amacı, projede halkın mağdur edilmeden, halkla birlikte, halkın benimseyeceği bir dönüşüme imza atmak. Güngören’in geleceğini çocuklarımızın hayatını hep beraber güzelleştirebileceğimize ve hep beraber başaracağımıza inanmalarını ve bu inanca sahip çıkıp, bir seferberlik ruhuyla destek olmalarını istiyorum” dedi.



2004 yılından itibaren Güngören Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Şakir Yücel Karaman 2014 yerel seçimleri için iddialı konuştu. Güngören’de 10 yılda birçok ilke imza atan Karaman, ilçede sosyal,kültürel, eğitim yapı ve planlama konusunda büyük işlere imza attı. Karaman yeni dönem için ise “Güngörenlilerden inanmalarını istiyorum. Güngören’in geleceğini çocuklarımızın hayatını hep beraber güzelleştirebileceğimize ve hep beraber başaracağımıza inanmalarını ve bu inanca sahip çıkıp, bir seferberlik ruhuyla destek olmalarını istiyorum. Göreve geldiğimiz zamanın Türkiye’si, karanlık bir tablo sonrası yaralarını sarmaya çalışan ve bunu başarıp başaramayacağı hususunda ciddi endişeleri olan bir sosyal ve siyasal havza idi. Pek çok zorluğa göğüs gererek bugünlere geldik.” dedi.


“TÜM ALTYAPI ÇALIŞMALARINI TAMAMLADIK”


Güngören’de 10 yılda ciddi projelere imza attıklarını ifade eden Ak Parti Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman’la yeni dönem projelerini konuştuk: 


Akit: 2004 yılında belediye başkanlığını kazandınız. Başkanı olduğunuz ilçenin önünüzde duran en büyük sorunu neydi ve siz ne yaptınız?


KARAMAN: En büyük sorun, bizden önce başlatılmış olan köklü altyapı projelerinin bir an evvel sonuçlandırılıp, üstyapıya ilişkin yeni bir kent tasavvuruna hayat verebilme çalışmalarına geçebilmekti.Bu çerçevede “Çinçin Dere” ıslah çalışmalarını tamamlayıp, Güngören’i her kış sulara altında kalan bir göl havzası olmaktan kurtardık. Bugün, tüm altyapı çalışmaları 0 tamamlanmış bir Güngören var.Bizden önce projelendirilmiş olan tramvay çalışmalarını hayata geçirip sonuçlandırdık ve Güngörenli hemşerilerimizin hizmetine sunmayı başardık.


“CAMİİ AVLULARIMIZIN DÜZENLEMESİNE DEĞİN PEK ÇOK ESERE İMZA ATTIK”


Akit: Yeşil alanın oldukça az olduğu, yeni çevresel ve sosyal projeler yapma imkânının kısıtlı olduğu bir ilçede vatandaşlar için hatırı sayılır yaşam alanları açmak noktasında belli başlı hizmetleriniz neler oldu? Neler değişti Güngören’in çehresinde?


Karaman: İnsanların yaşam standartlarının artması ve kentlilik bilincinin yerleşmeye başlamasıyla, insanların kendilerini güven ve huzur içinde hissederek yaşayabilecekleri alanların yaratılması yerel yönetimler için kaçınılmaz hizmetler statüsüne girmiştir. Bu noktada göreve geldiğimiz günden bu yana erişilebilir standart sokaklardan kapalı caddelere, çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacak temalı parklara, kültür merkezlerine, okul bahçelerinin dizaynından camii avlularımızın düzenlenmesine, değin pek çok esere imza attık. Çünkü bunlar kurmayı hedeflediğimiz geleceğin kentinin, çocuklarımızın, Güngören’inin olmazsa olmazlarıydı.


“DEVAM EDEN PROJELERİ TAMAMLAMAK ÜÇÜNCÜ DÖNEMİMİZE KALDI”


Akit: Belediye başkanlığı görevine geldiğiniz ilk güne dönelim. O gün hissettiğiniz duygular ile üçüncü dönem tekrar aday olduğunuz bugün arasında heyecan ve hizmet perspektifi açısından fark var mı?


Karaman: Göreve geldiğimiz zamanın Türkiye’si, karanlık bir tablo sonrası yaralarını sarmaya çalışan ve bunu başarıp başaramayacağı hususunda ciddi endişeleri olan bir sosyal ve siyasal havza idi. Pek çok zorluğa göğüs gererek bugünlere geldik.Bu gün geldiğimiz noktada Güngören’de kısa bir gezi yapmak, işinize odaklanmanın sonuçlarını görmek bakımından önemli veriler içeriyor diye düşünüyorum ve elbetteki bunun hakkıyla takdirini yapacak olan Güngören halkıdır.  Birçok büyük projeye başladık ve devam eden projeleri tamamlamak üçüncü dönemimize kaldı. Üçüncü kez başkanlığa talip olmamız, bu projelerin sonlandırılmasına yönelik bir isteğin tezahürüdür.


Projelerimizi kimseyi mağdur etmeden hayata geçireceğiz


Akit: Kentsel dönüşümün önemli merkezlerinden biri de Güngören olacak. İlçenizdeki kentsel dönüşüm çalışmaları ne aşamada?


Karaman: 1960’larda gecekondulaşmayı önlemek amacıyla Tozkoparan Mahallesi’nde, yaklaşık 4 bin konut yapılmıştı. Zaman içerisinde yıpranan ve olası depreme karşı tehlike arz eden bu binaların yıkılarak bölgede yeni bir kent yapılması hedefliyoruz. Güngören Belediyesi uhdesinde devam eden çalışmalar 60 hektarlık alanı kapsıyor.


 Konut, işyeri ve kamu binalarından oluşacak proje aynı zamanda İstanbul’un en önemli ve kapsamlı dönüşüm projelerinden biri olma özelliğini taşıyor.


Tozkoparan’da hayata geçireceğimiz Kentsel dönüşüm sadece bir inşaat projesi değil makro ölçekte düşünülmüş, bütüncül planlanmış toplumsal, ekonomik ve mekânsal boyutları olan bir dönüşüm olacak. Belediyemizin temel amacı, projede halkın mağdur edilmeden, halkla birlikte, halkın benimseyeceği bir dönüşüme imza atmak.


Bu mahallenin yaşam alanlarının korunması, sahip çıkılması ve ardından daha yaşanılır hale getirilmesi için gereken çalışmaların yine bu mahalleli tarafından karar verilerek oluşturulması birincil önceliğimiz. Belediye olarak dönüşümün planlamasında, projelendirmesinde son aşamaya geldik. 


Tozkoparan’a kuracağımız bilgilendirme ofisimiz TOBİM vasıtasıyla vatandaşlarla yüz yüze iletişim kurularak şeffaf bir dönüşüm süreci yürütme gayretindeyiz. 


Vatandaşlardan aldığımız geri bildirimler ışığında değişmesi istenen ne varsa revize edilerek proje son haline bürünmüş olacak. 


Akit: Üçüncü dönem için Güngören’e ne gibi projeler vaadediyorsunuz? Üçüncü kez başkan olursanız neleri hayata geçirmek istiyorsunuz?


Karaman: Üçüncü dönemin gündemi belli “Kentsel Dönüşüm”. Bugüne dek yaptığımız tüm çalışmaların amacı da bu aşamaya gelebilmek içindi. Bundan sonrasını Güngören halkı ile hep beraber başaracağız inşallah.Bu çerçevede Belediye Hizmet Binamızın Güngörenlilere yaraşır biçimde yenilenmesinin yanı sıra eski mezbahanenin nikâh salonu ve kültür merkezine dönüştürülmesi, çinçin dere şeridinin büyük bir kültür ve sanat havzasına dönüştürülmesi, Kale Center önündeki trafik sorununu çözecek büyük bir Güngören Meydanı inşası projemiz önümüzdeki dönemin ivedi başlıkları.Kentsel dönüşümün mahallelere inmesiyle birlikte ortaya çıkacak yeni alanlarda da pek çok sosyal projeleri hayata geçireceğiz inşallah.

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm projemiz seçimin akabinde hemen hayata geçirilecek ve beraberinde Güngören’inin tamamını kapsayan projelerin oluşturulup eş zamanlı olarak hayata geçirilmesi asli hedefimiz olacaktır.


Yasal ve Fiziki altyapı hazır. Zihinsel ve Kültürel altyapı da hazır. Kentin mimarisini hep beraber dönüştürüyoruz.


YEŞİL ALAN MİKTARI 3 KAT ARTTI


Akit: Malumunuz Güngören eski bir yerleşim yeri ve geçmişte çarpık kentleşmenin gadrine uğramış bir ilçe. Siz böyle bir ilçede diğer belediyelere örnek olacak bir çok proje gerçekleştirdiniz. Biraz bunlardan bahsedebilir misiniz?


Karaman: Altyapı sorunları çözüldükçe, insanımız dikkatini yaşadığı şehrin mimarisine, ulaşım hizmetlerine, sokaklarına, sosyal yaşam alanlarına; daha açık ifadesiyle çocuklarının geleceğine çevirdi. Bizim vizyonumuz da zaten Güngören’i modern bir kentin imkânlarına kavuşturmaktı. Bu çerçevede hep beraber bir üst yapı seferberliği başlattık. Yeşil alan fakiri bir ilçe olmamıza rağmen istimlâklarla yeşil alan miktarımızı 3 katına çıkardık. 38’i yeni 71 park yaptık. Yeşil alanların yanısıra 3 Kültür merkezi, 6 Bilgi evi, 8 Sosyal Tesis ile çocuklarımızın tasavvurunu en önemli sermaye bilip, en büyük yatırımlarımızı eğitim, kültür, sanat ve bilgiye yaptık. Belediyeciliğin temel hizmetleri vazifemizdir; bunlarla övünülmez ancak, “Güngören Bilim Kültür Sanat Ligi” ile bilgi ve gençliğe yaptığımız yatırımın en kıymetli işimiz olduğunu düşünüyorum. 


“GÜNGÖRENLİLERDEN İNANMALARINI İSTİYORUM”


Güngörenlilerden inanmalarını istiyorum. Güngören’in geleceğini çocuklarımızın hayatını hep beraber güzelleştirebileceğimize ve hep beraber başaracağımıza inanmalarını ve bu inanca sahip çıkıp, bir seferberlik ruhuyla destek olmalarını istiyorum. Burada yaşıyoruz, buralıyız ve kimse bizim dışımızdan gelip bizim adımıza bu dönüşüme soyunmaz. Yapacaksak, hep beraber başaracağız…


Yeni Akit


Geri Dön