04 / 05 / 2024

Saklıkent Konaklama Tesisi, turizme kazandırılacak!

Saklıkent Konaklama Tesisi, turizme kazandırılacak!

Her yıl milyonlarca kişinin ziyaretine uğrayan Antalya'da, denize 45 dakika uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi'nde yeni sezon için çalışmalara başlandı.



 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Vali Münir Karaloğlu başkanlığında, Saklıkent Kayak Merkezi'nde, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, İl jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Sağlık İl Müdürü Ünal Hülür başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Saklıkent Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

 

Beydağları Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Emin Altıner, kayak merkezinin güvenliği, sağlık, yol, bölgedeki mermer ocakları, su, elektrik, internet, telefon, teleferik başta olmak üzere çeşitli konularda tanıtımlar yaptı.

 

Gerçekleştirilen sunumda sorunların bir an önce giderilerek yeni kış sezonuna iyi hazırlanılması, tanıtım yapılarak Saklıkent'in Türkiye'ye ve dünyaya duyurulması hedeflendi. Denize 45 dakika uzaklıkta yer alan 2 bin 200 rakımlı Saklıkent'in yerli turistin yanı sıra farklı ülkelerden gelen turistlerin de gözdesi haline gelmesi planlanıyor.

 

Saklıkent Konaklama Tesisi, turizme kazandırılacak!

- "Ekvator'a en yakın kayak merkezi"

Vali Karaloğlu, toplantıda yaptığı açıklamada, Saklıkent'in Türkiye'nin çok önemli turizm değeri olduğunu söyleyerek, ilgili kurumlardan sorunların bir an önce giderilmesini istedi. Karaloğlu, açıklamasına şu şekilde devam etti:

 

"Saklıkent, isminde 'saklı' kelimesi var diye biz burayı saklayamayız. Artık insanlıktan, dünyadan burayı saklama lüksümüz de yok. Konyaaltı sahilinde yüzme, 45 dakika sonra 2 bin 200 rakımda kayak yapma şansınız var. Bunlar büyük kazanımlar, bunlara hak ettiği değeri verip, pazarlamamız lazım. Ekvator'a en yakın kayak merkezi Saklıkent ise bunun hakkını vermek lazım. Burayı etkinliklerle zenginleştirelim." 

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de önemli bir değer olan Saklıkent'in yeterince bilinmediğini belirterek "Dünyada kayak yaptıktan 45 dakika sonra denize girebileceğiniz başka bir yer yok. Bu zenginliği duyurmamız lazım." dedi. 

- Mermer ocakları sorunu

Kooperatif Başkanı Altıner, Saklıkent bölgesindeki mermer ocaklarının gürültü ve ses kirliliğine sebep olduğunu, ocaklardan düşen kayaların aşağısında bulunan evler ve yoldan geçen araçlar için can güvenliği tehdidi oluşturduğunu dile getirdi.

 

Saklıkent'in arkasındaki dağın yok edilmesinin karın dağda kalma süresini azaltacağını söyleyen Altıner, Bakırlı Dağı tepesinde bulunan TÜBİTAK gözlemevinde, mermer ocaklarından çıkan tozun gökyüzü bilim araştırmalarına zarar verdiğini dile getirdi.

 

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Türker Özkan da yaptığı açıklamada mermer ocaklarının ve şehir merkezinde eğlence mekanlarının kullandığı lazer ışıklarının çalışmalarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Bunun üzerine Vali Karaloğlu turizm merkezinin ortasında mermer ocaklarına ruhsat verilmesinin, iş makinelerinin gece de çalışmasının sorun olduğunu sile getirerek "Doğanın şeklini de bozuyor, tepeyi indirme riski var. İyi bir ekip kurun, ciddi araştırma yapın, bana rapor edin." diye konuştu.

Toplantının ardından bir saha gezisi yapan Karaloğlu ile beraberindekiler, Saklıkent'te yapımı tamamlanan ancak bazı sorunlar nedeniyle hizmete açılamayan konaklama tesisini de inceledi.

Tesise kapı ve pencereleri kırılarak, büyük zarar verilmesiyle ilgili de açıklamalar yapan Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Bu bina Kepez Elektrikle beraber devlete geçmiş Uzan Grubu'ndan. TMSF'ye, oradan TEDAŞ'a geçmiş, sonra mahkeme kararıyla Hazineye tescili yapılmış. Bir müddet sahipsiz kalmış. Çok hazır bina, milli servet bu hale gelmiş, içler acısı bir durum var, yazık olmuş. Bundan sonraki süreci nasıl yöneteceğimizle ilgili çalışma yapacağız. Hazineye tescil olduktan sonra işimiz biraz daha kolay. Belki Valiliğe tahsisini alıp, hep beraber burayı prestijli bir yer noktaya taşıyabiliriz." 

 


 


Geri Dön