28 / 04 / 2024

Saklıkent'te imar barışı fırsatçılığı!

Saklıkent'te imar barışı fırsatçılığı!

Antalya’nın Saklıkent ilçesinde imar barışını fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar bölgenin en güzel noktalarında kaçak yapılar inşa ediyor.



Antalya’nın 2 bin 200 rakımlı Beydağları’nda yer alan Saklıkent Kayak Merkezi’nde imar barışını fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar 500 dağevinin bulunduğu bölgenin en güzel noktalarında kaçak yapılar inşa ediliyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, bölgenin en güzel noktalarında kaçak yapılar hızla yükselirken, Konyaaltı Belediyesi tespit edilen kaçak yapılarla ilgili harekete geçti.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, fırsatçılara göz yumulmadığını belirterek “İmar affı yasası maalesef bazı noktalarda çok sağlıklı yürümüyor. İlçelerimiz yasaya aykırı olarak başlatılan inşaatlarla ilgili yoğun bir mesai yapıyor'' açıklamasında bulundu.

İnşaatlar durduruldu

Böcek, şu şekilde devam etti: “Şu ana kadar Saklıkent dahil birçok bölgede tutanaklar düzenlendi, inşaatlar durduruldu. Biz sorumlu olduğumuz tüm bölgede yasanın gereklerini yerine getirmeye devam edeceğiz. Ekiplerimiz gece gündüz demeden tespitler yapıyor, vatandaştan gelen ihbarları değerlendiriyor. Hassasiyetimiz devam edecek.”

Saklıkent’te bazı yeni yapıların yükseldiğini söyleyen Beydağları Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Emin Altıner ise “Bu yapıların durumunu biz de sorguluyoruz. Mutlaka yetkili kamu kurumları sürece müdahil olacaktır. Biz imar barışı kapsamında buradaki yapılarla ilgili resmi başvurumuzu yaptık” şeklinde konuştu.


Geri Dön