09 / 05 / 2024

Saklıkent imar barışı

Saklıkent imar barışı

Antalya'nın Saklıkent ilçesinde imar barışını fırsat bilerek inşa edilen yapılar jet hızıyla yıkılıyor. Bölgede en hakim noktada yükselen kaçak inşaatın yıkımı tamamlandı.

Saklıkent'te imar barışı fırsatçılığı!

Antalya’nın Saklıkent ilçesinde imar barışını fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar bölgenin en güzel noktalarında kaçak yapılar inşa ediyor.

Saklıkent’teki kaçak inşaat yıkıldı!

Antalya'nın Saklıkent ilçesinde imar barışını fırsat bilerek inşa edilen yapılar jet hızıyla yıkılıyor. Bölgede en hakim noktada yükselen kaçak inşaatın yıkımı tamamlandı.

Saklıkent'te kaçak inşaatın sahibi müteahhit çıktı!

Saklıkent’te imar barışı fırsatçılığı yaparak bölgenin en hakim noktasına duvar örüp iki farklı noktada kaçak inşaat yapan Ç.S., Beydağları Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi üyesi çıktı.

Saklıkent'te imar barışı fırsatçılığı!

Antalya’nın Saklıkent ilçesinde imar barışını fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar bölgenin en güzel noktalarında kaçak yapılar inşa ediyor.

Sitelerde imar barışı nasıl uygulanır?

Site Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Site ortak alanlarında imar barışı uygulamaları" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

İstanbul'da imar barışı toplantısı!

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü İstanbul’da “İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirdi. Toplatıda imar barışı ile ilgili merak edilen her şey konuşuldu.

Malatya Yeşilyurt'ta imar barışı anlatıldı!

Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından imar barışı toplantısı düzenlendi. Muhtarlara yönelik yapılan toplantıda imar barışının amacı ve avantajları anlatıldı.

İmar barışı genelgesi 2018 tam metni!

İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen tebliğine ilişkin olarak 2018/8 sayılı İmar barışı genelgesi yayımlandı. İşte imar barışı genelgesi 2018 tam metni..

İmar barışına başvurmayanlar dikkat!

Başvuruların 8 Haziran'da alınmaya başladığı imar barışına 31 Ekim 2018 tarihine kadar müracaat edilebiliyor. Peki, imar barışına başvurulmazsa ne olur?

İmar barışında fiyat hesaplama!

İmar barışında yapı kayıt belgesi bedeli ödemeleri 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılabiliyor. Peki, bu bedel için ne kadar ödeme yapılır? İşte imar barışında fiyat hesaplama kuralı..

İmar barışında cins değişikliği nasıl yapılır?

İmar barışına başvurarak mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışında cins değişikliği nasıl yapılır?

İmar barışında tapu nasıl alınacak?

İmar barışında Yapı Kayıt Belgesi alınan yapılara tapu da alınabiliyor. Peki, imar barışında tapu nasıl alınacak? Tapu tesisi için neler gerekiyor?

Sandıklı'da imar barışı anlatıldı!

Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Sandıklı ilçesinde imar barışıyla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

İmar barışında zaman daralıyor!

2018'den önce yapılan tapusuz 13 milyon konutu kapsayan imar barışıyla ilgili gelişmeler yaşanıyor. 8 Haziran'da başvuruları başlayan yasanın tüm detayları haberimizde yer alıyor.

Saklıkent imar barışı Haberi

Saklıkent imar barışı

Antalya Saklıkent Kayak Merkezi’nde imar barışını fırsat bilerek inşa edilen kaçak yapılar tespit edilip, jet hızıyla yıkılıyor. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Beydağları Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi üyesi müteahhit Ç.S. tarafından yapılan inşaat alanı kısa sürede eski haline dönecek. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Konyaaltı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, “Kaçak inşaatla ilgili gerekli yasal işlemler ve tebligatlar yapıldıktan hemen sonra harekete geçilerek kaçak inşaatın yıkım işlemi gerçekleştirildi. Bölgede tespit çalışmalarımız da devam ediyor. Yeni bir kaçak tespiti halinde aynı işlemler uygulanacak” ifadelerini kullandı.

Yıkımla ilgili konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Sadece Saklıkent Kayak Merkezi’ne yönelik değil sorumluluk alanımız içinde olan her noktada kaçak yapılarla mücadelemiz devam ediyor. Saklıkent’e yönelik hassasiyetler gündeme geldiğinde belediyemizin ilgili birimleri jet hızıyla harekete...