06 / 05 / 2024

Sandıklı'da imar barışı anlatıldı!

Sandıklı'da imar barışı anlatıldı!

Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Sandıklı ilçesinde imar barışıyla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 



Sandıklı Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıda, köy ve mahalle muhtarlarına imar barışı anlatıldı. Şehircilik İl Müdürlüğü görevlisi Halil İbrahim Yıldız, burada yaptığı konuşmada, imar barışından yararlanacak kişilerin ilk önce e-devlet hesaplarının oluşturulması gerektiğini dile getirdi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre imar barışı sayesinde "kaçak" diye adlandırılan konut ve iş yerlerine yapı kullanım belgesi alınabileceğini aktaran Yıldız, şunları söyledi;

"Aynı zamanda hazine arazilerine yapılan kaçak yapılara hem yapı kullanım belgesi alırken Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sayesinde 5 yıl taksitle arsaları da alabileceksiniz. Fakat mera ve orman arazilerine yapılan konutlar için ilgili kurumlarla arsanızın durumu öğrenerek ona göre başvuru yapılması gerekiyor. Başvurular için son gün 31 Ekim 2018'dir. Ödemeler ise tek taksitle 31 Aralık'a kadar yapılacak. Fakat binalar e-devlet üzerinden giriş yapılırken dikkat edilmesi gereken konuysa doğruluk. Kasıtlı şekilde yanlış beyan verip ücret yatıranların bedelleri iade edilmeyecek ve adli işlem başlatılacak."


Geri Dön